Dorpskracht & Co

Stimuleren vrijwilligerswerk in Oegstgeest

Dorpskracht & Co stimuleert en ondersteunt de vrijwillige inzet in Oegstgeest.
Het platform biedt een gratis omgeving waar vraag en aanbod van het vrijwilligerswerk samenkomen.

Vacaturebank
Je kunt je op vele manieren vrijwillig inzetten. Wil je weten welke openstaande vacatures er zijn? In de vacaturebank Dorpskracht kan je zoeken naar een passende activiteit die jou plezier geeft. Er is vast een vacature om bijvoorbeeld te helpen bij een vereniging of sportclub of je in te zetten in de culturele sector.

Vrijwilligersprofiel
Om in contact te komen met een organisatie kan je via Dorpskracht een vrijwilligersprofiel aanmaken. Je geeft hierin aan dat je belangstelling hebt en degene die de vacature heeft geplaatst, kan dan contact met je opnemen.

Vrijwilligersmakelaar
Wil je liever begeleiding om passend vrijwilligerswerk te vinden? Neem dan contact op met vrijwilligersmakelaar Ivonne Janka.

“Wij hopen dat met dit Oegstgeester initiatief het vrijwilligerswerk met nog meer daadkracht en eensgezindheid zal worden uitgevoerd, voor en door Oegstgeestenaren”, aldus Ivonne. “Het levert je nieuwe en leuke contacten op en zoveel inwoners van Oegstgeest, jong en oud, zijn gebaat bij de inzet van anderen”.

Wat biedt Dorpskracht & Co?

Je kunt er terecht voor adviesgesprekken en er is een gratis vacaturebank om een vacature op te plaatsen of te vinden. Dorpskracht & Co biedt daarnaast ook nieuwsartikelen en scholingen voor vrijwilligers. Op Dorpskracht/activiteiten staat een overzicht van de workshops die de komende periode gratis georganiseerd worden. Doe je mee?

Informatie over Dorpskracht & Co
Bezoek de site www.dorpskracht.nl of bel Ivonne Janka: 06 32 14 96 47

Voor Mekaar!

Om ontmoeting en hulp in de eigen buurt te stimuleren, kent Dorpskracht & Co het contactpunt Voor Mekaar!

Via Voor Mekaar! kan je hulp vragen van een buurtbewoner. Dit is dé marktplaats waar buurtbewoners digitaal met elkaar in contact kunnen komen. Je vraag naar ondersteuning kun je op  Voor Mekaar! digitaal stellen, zodat iemand kan reageren.

Om je ondersteuning aan te bieden, kun je reageren op een vraag die is gesteld of je kunt zelf aanbieden dat je beschikbaar bent voor kleine hulpvragen/klusjes.

Is de vraag te ingewikkeld of is het via de computer regelen lastig, bel of mail dan naar Adinda Heemskerk, ze zoekt dan samen naar een vrijwilliger van Radius, 071 707 42 00, a.heemskerk@radiuswelzijn.nl.

Maatje vindt Maatje

Liever samen actief?

Vind je het leuk om samen met iemand activiteiten te ondernemen, zoals samen fietsen, naar een museum, kaarten? Maar weet je niet met wie? Ben je op zoek naar mogelijkheden om nieuwe mensen te ontmoeten?
Kom dan langs bij Maatje vindt Maatje en ontmoet mensen uit Oegstgeest met hetzelfde doel; samen actief zijn!
We zorgen indien nodig voor begeleiding bij gesprekken en voor een kopje koffie of thee met wat lekkers!

Kom je ook?

Maatje vindt Maatje organiseren we een paar keer per jaar. Zodra bekend, wordt datum en locatie van de eerstvolgende bijeenkomst hier vermeld.

Zorg dat je erbij bent!

Meld je aan (niet verplicht) via info@radiuswelzijn.nl of bel 071 – 707 42 00 (werkdagen 08.30 – 12.30 uur)

Een initiatief van Radius en Dorpskracht & Co

Wanneer en waar

Op dinsdag of donderdag van 14.00 tot 15.00 uur
Data en locaties in 2023 volgen z.s.m.