Radius neemt stokje over van gemeente Oegstgeest op slotavond ‘Samen tegen eenzaamheid’

21-11-2022

In 2019 was de start van het vierjarig project Samen tegen eenzaamheid Oegstgeest, met als doel een bijdrage te leveren aan het bespreekbaar maken, voorkomen en terugdringen van eenzaamheid bij inwoners van Oegstgeest. Afgelopen vrijdag is op de slotbijeenkomst teruggekeken naar wat de afgelopen jaren is gedaan en bereikt. En dat is heel wat! Van Oegstgeest Ontmoet en de Lief & Leedstraten tot workshops, burgerinitiatieven, Doe-mee-cafés en nog veel meer. Beleidsmedewerker Mirjana Pannekoek van de gemeente Oegstgeest werd in het bijzonder hartelijk bedankt voor haar inzet als projectleider bij het project Samen tegen Eenzaamheid Oegstgeest.
Theater Boven Water maakte geïmproviseerd theater op basis van verhalen uit het publiek.

Maar stopt de aanpak tegen eenzaamheid nu? Nee, zeker niet! Met trots kunnen wij vertellen dat per januari 2023 Radius het stokje mag overnemen en verschillende aspecten van het project voortzet.

Astrid ter Horst, directeur bij Radius: ‘Eenzaamheid is een veel voorkomend probleem, ook in Oegstgeest. Helemaal oplossen zal het nooit, maar de activiteiten van Radius ondersteunen veel mensen om er mee om te gaan. Wij kijken er dan ook naar uit om als Radius verder te gaan met het project Samen tegen eenzaamheid Oegstgeest’.

Boven: medewerkers van Radius en wethouder Tim van Tongeren van gemeente Oegstgeest.
Onder: Theater Boven Water
Foto’s: © de Winter fotografie