Programma Blauwe PlusBus mei en juni

12-04-2022

Gezellig met medebewoners van Oegstgeest op stap. Gaat u mee?

De maand mei ontleent haar naam aan de Griekse godin Maia, de godin van de vruchtbaarheid. Mei wordt ook wel de bloeimaand genoemd en dat is goed te zien in de Keukenhof! In de grootste bloementuin van Nederland is het fijn wandelen en genieten van maar liefst zeven miljoen krokussen, tulpen, lelies en hyacinten. Gaat u mee met de blauwe bus op maandag 9 mei?

Op vrijdag 20 mei rijdt de Blauwe PlusBus naar het LAM museum in Lisse. Dit museum is schitterend gelegen op landgoed Keukenhof en heeft een internationale topcollectie. Alle kunstwerken hebben iets te maken met voedsel en consumptie. Bonbons zo groot als voetballen, een meters lange tros druiven van schitterende mineralen en kralen, een overweldigend overzicht porseleinen voorwerpen, een jaar lang eten verbeeldend, en nog veel meer! Niet te versmaden culturele voeding… 😉

In het moderne winkelcentrum Stadshart in Zoetermeer is het fijn winkelen of gewoon maar kijken wat er allemaal te koop is. Dit kan in de overdekte passages en ook heerlijk buiten met mooi weer. Elke straat heeft weer zijn eigen winkels en charme. De datum van dit gezellige uitje is dinsdag 7 juni.

Vrijdag 24 juni staat een bezoek aan Avifauna op het programma. De kleurrijke lori’s, kleine papegaaien, zijn dol op eten en aandacht; het zijn echte knuffeldieren. Bewonder sierlijke kraanvogels in de Oosterse tuin en flamingo’s in de Cuba volière. Behalve vogels zijn er ook andere diersoorten zoals de rode panda en de keizertamarin, een apensoort die zijn naam dankt aan de grote snor die zou lijken op die van de Duitse keizer Wilhelm II. Gaat u mee kijken?

Voor de uitjes van mei en juni kunt u reserveren vanaf 22 april 8.30 uur, tel. 071 707 42 00.

Via onderstaande knop kunt u overige informatie over de Blauwe PlusBus en de uitjes bekijken.