Vervoer in Oegstgeest

Dorpsbus

Wanneer u door uw leeftijd of een handicap slecht gebruik kunt maken van het openbaar vervoer biedt de Dorpsbus uitkomst. U kunt, zowel individueel als met een groep, gebruikmaken van het aanvullend vervoer dat de Dorpsbus met behulp van vele vrijwilligers biedt.

Wilt u graag naar een winkel of een vriend of vriendin bezoeken? Of moet u voor uw gezondheid ergens wezen? De Dorpsbus rijdt in heel Oegstgeest, naar station Leiden Centraal en het LUMC.

Om onbeperkt gebruik te kunnen maken van de Dorpsbus kunt u een maandabonnement afsluiten. Het abonnement is maandelijks opzegbaar met een opzegtermijn van één maand.

Liever betalen voor het aantal gereden kilometers?

AutoMaatje

AutoMaatje is een sociale vervoersdienst, geïnitieerd door de ANWB, ondersteund door Radius. Wij bieden hiermee een oplossing voor uw vervoersprobleem.
Onze chauffeurs zijn mensen in het bezit van een auto die op vrijwillige basis iets willen betekenen voor inwoners van Oegstgeest. Zo stellen zij u in staat om deel te blijven uitmaken van de maatschappij door op simpele wijze de deur uit te kunnen en mobiel te blijven. We kennen onze chauffeurs en we weten hun beschikbaarheid en de mogelijkheden van de auto, zoals een hoge instap of het vervoeren van rolstoel of rollator.

Maak eenvoudig gebruik van AutoMaatje

U kunt op eenvoudige wijze gebruikmaken van AutoMaatje. Wanneer u vervoer van A naar B nodig heeft, belt u met Radius. Op basis van uw locatie wordt er een chauffeur voor u gezocht. Zij regelen met plezier uw vervoer op maat. U betaalt het aantal gereden kilometers zelf aan de chauffeur.

De kosten zijn € 0,35 per km.

Geen vervoersplicht

Goed om te weten is dat AutoMaatje geen vervoersplicht heeft, omdat het geen taxibedrijf is. Al onze chauffeurs zijn vrijwilligers en het staat ze vrij om een rit al dan niet te accepteren. AutoMaatje is niet inzetbaar voor woon-werkverkeer of vervoer ten behoeve van onderwijs. AutoMaatje is in Leiden nog in ontwikkeling.

Informatie over de Dorpsbus of AutoMaatje?

Bel voor meer informatie of aanmelding gerust de receptie van Radius.

De receptie is telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 08.30 – 12.30 uur op telefoonnummer 071 – 707 42 00. Of stuur een mail naar info@radiuswelzijn.nl