Even voorstellen: onze nieuwe directeur/bestuurder Astrid ter Horst

13-09-2022

Werkweek nummer één zit erop, Astrid. Wat is je eerste indruk?
Er gebeurt een hoop bij Radius! Wat mij het meest opvalt is de enorme drive en betrokkenheid van mijn nieuwe collega’s. Iedereen zit vol ideeën en zet zich helemaal in, met als doel mensen op weg te helpen en bij te dragen aan hun levensplezier. Ieder vanuit zijn/haar eigen expertise.
Sinds de reorganisatie heeft interim-directeur Sjors Gerritsen stevige palen geslagen. Ik heb er enorm veel zin in om Radius verder op de kaart te zetten en uit te bouwen. Sjors blijft als strategisch adviseur verbonden aan Radius tot eind december, wat zorgt voor een gedegen overdracht. Een zeer goede start dus!

Wat drijft jou?
Mijn hart gaat sneller kloppen wanneer ik denk aan de mensen voor wie ik mij dagelijks inzet. Om ervoor te zorgen dat iedereen in een prettige en veilige omgeving kan wonen, gezien en gehoord wordt, ertoe doet. In alle rollen die ik heb vervuld stond dat steeds centraal.

Welke ervaring neem je mee?
Ik ben twintig jaar werkzaam in de zorg- en welzijnssector en dat is niet zonder reden. In de Leidse regio ben ik zowel in de uitvoering als aansturing werkzaam geweest. Ik heb meegebouwd aan de sociale wijkteams in Leiden en het Sociaal Team Oegstgeest. Hierdoor ben ik goed bekend met alles wat er speelt in de regio en zijn voor mij veel samenwerkingspartners bekend. Ik bedenk graag samen met collega’s en partners duurzame en creatieve oplossingen voor de uitdagingen die wij dagelijks tegenkomen in het werk.