Aanbod

Workshops en trainingen voor vrijwilligers

INFORMATIE OVER VERDER
Het Vrijwilligerscollege Leiden en de Leidse Vrijwilligers Academie zijn in 2016 verdergegaan onder de nieuwe naam Verder.

Verder is een samenwerking van organisaties en vrijwilligers die gezamenlijk scholing aanbieden voor en door vrijwilligers en door organisaties in Leiden. Het aanbod bestaat uit trainingen, cursussen en workshops.

Voor meer informatie:
http://www.verderleiden.nl/verderleiden.nl/over-verder/voor-vrijwilligers

Programma aanbod:

www.i-doe.nl/agenda

Betrokken organisaties Libertas Leiden, Radius, De Binnenvest, de Vriendendienst, Eva en BplusC leveren een bijdrage aan Verder. Deze bijdrage bestaat uit het deelnemen aan de stuurgroep, het beschikbaar stellen van een ruimte, het leveren van een trainer of geven van een interne training. Verder is er om vrijwilligers meer tools te even zodat zij hun werk leuker, mooier en fijner vinden.


Verder bestaat uit een stuurgroep van betrokken organsaties, een projectteam en een kerngroep. De kerngroep is een groep vrijwilligers die door iDOE wordt ondersteund en gefaciliteerd om het aanbod mede te organiseren. Het projectteam bestaat uit vrijwillige trainers die hun expertise en kennis vrijwillig inzetten om andere vrijwilligers te helpen ontwikkelen.De stuurgroep heeft de intentie om alle sectoren (groen, sport cultuur, welzijn...) in Leiden en omstreken te vertegenwoordigen.


Het kernteam kan altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken.
Organisaties kunnen zich melden als zij interesse hebben om lid te worden van de stuurgroep.


Bereikbaar
donderdagen van 10.00 - 15.00 uur
via telefoonnummer 071 516 04 74.

Informatieve bijeenkomst 'Belastingtips voor ouderen' bij Radius op 6 en 15 maart

Vanaf 1 maart kunt u weer belastingaangifte doen. Heeft u hulp nodig bij uw belastingaangifte of doet u die zelf en bent u vooral nieuwsgierig of dat (nog) voordeliger kan? Bent u geïnteresseerd in fiscaal voordelig schenken? Of vraagt u zich af waarom de eigen bijdragen voor hulp in huis zo hoog zijn?


Bij de bijeenkomst "Belastingtips voor ouderen" leert fiscaliste Tanja Verstelle u wat u allemaal zelf kunt regelen voor een voordelige belastingaangifte. Voor de pauze neemt Tanja u mee langs de onderwerpen die voor u extra van belang zijn. Denk hierbij aan DigiD, de bepaling van (gezamenlijk) inkomen en vermogen, wonen, aftrek van ziektekosten, kortingen, toeslagen en eigen bijdragen etc. . Na de pauze volgt informatie over giften, schenken en erven en tot slot komen tips voor u en mantelzorgers aan bod.


Voor wie
Radius organiseert deze bijeenkomst voor ouderen, mantelzorgers, hulpverleners en iedereen die financieel gezond oud(er)wil worden.


Waar en wanneer?

Dezelfde bijeenkomst wordt op twee data aangeboden:

Dinsdag 6 maart 2018
van 14.00 uur tot max 17.00 uur
Radius Locatie Haeswijk,
President Kennedylaan 141, 2343 GM Oegstgeest


Donderdag 15 maart 2018

14.00 uur tot max 17.00 uur

Locatie De Opaal
Opaalstraat 1,
2332 TA Leiden


Aanmelden
Om een inschatting te maken hoeveel mensen er komen, wordt aanmelden op prijs gesteld. Per training is ruimte voor maximaal 30 personen.


Aanmelden kan tot een week voor de bijeenkomst. U ontvangt uiterlijk vijf dagen voorafgaand aan de bijeenkomst een bevestiging per e-mail.


U meldt zich aan door:
- het aanmeldformulier in te vullen via de link : https://goo.gl/forms/T7D9LVkJTb9Pvlee2
- te bellen naar de receptie van Radius: 071 707 42 00

De contactpersoon voor deze training is Paula Gerring
(p.gerring@radiuswelzijn.nl)

 

Contact

Hoofdkantoor

Tel. 071 707 42 00
Hooglandse Kerkgracht 32
2312 HV Leiden
Tel. 071 707 42 00
Fax: 071 707 42 80
info@radiuswelzijn.nl
werkdagen: 8:30-17:00

neem direct contact op

Alle locaties in Leiden

Alle locaties in Oegstgeest

Klik hier
Klik hier
 
Tafeltje Dek Je Leiden - Maaltijdservice Leiden - Maaltijden leiden - Kant-en-klaar maaltijd Leiden - Thuisbezorgen maaltijd Leiden - Maaltijden bezorgen Leiden - Maaltijden voor ouderen Leiden - Maaltijden aan huis Leiden - Koelvers maaltijden