Aanbod

Workshops en trainingen voor vrijwilligers

INFORMATIE OVER VERDER
Het Vrijwilligerscollege Leiden en de Leidse Vrijwilligers Academie zijn in 2016 verdergegaan onder de nieuwe naam Verder.

Verder is een samenwerking van organisaties en vrijwilligers die gezamenlijk scholing aanbieden voor en door vrijwilligers en door organisaties in Leiden. Het aanbod bestaat uit trainingen, cursussen en workshops.

Voor meer informatie:
http://www.verderleiden.nl/verderleiden.nl/over-verder/voor-vrijwilligers

Programma aanbod:

www.i-doe.nl/agenda

Betrokken organisaties Libertas Leiden, Radius, De Binnenvest, de Vriendendienst, Eva en BplusC leveren een bijdrage aan Verder. Deze bijdrage bestaat uit het deelnemen aan de stuurgroep, het beschikbaar stellen van een ruimte, het leveren van een trainer of geven van een interne training. Verder is er om vrijwilligers meer tools te even zodat zij hun werk leuker, mooier en fijner vinden.


Verder bestaat uit een stuurgroep van betrokken organsaties, een projectteam en een kerngroep. De kerngroep is een groep vrijwilligers die door iDOE wordt ondersteund en gefaciliteerd om het aanbod mede te organiseren. Het projectteam bestaat uit vrijwillige trainers die hun expertise en kennis vrijwillig inzetten om andere vrijwilligers te helpen ontwikkelen.De stuurgroep heeft de intentie om alle sectoren (groen, sport cultuur, welzijn...) in Leiden en omstreken te vertegenwoordigen.


Het kernteam kan altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken.
Organisaties kunnen zich melden als zij interesse hebben om lid te worden van de stuurgroep.


Bereikbaar
donderdagen van 10.00 - 15.00 uur
via telefoonnummer 071 516 04 74.

Donderdag 29 november 2018: Workshop ‘Niet-pluisgevoel’

Soms maakt u zich tijdens uw vrijwilligerswerk zorgen over de oudere waarmee u in contact bent. Uw gevoel geeft aan dat er iets niet klopt, u heeft een niet-pluisgevoel. Dit gevoel kan een signaal zijn van iets waarvoor de oudere zelf geen hulp vraagt.

 

Voor degene met wie u in contact bent, is het van belang dat iemand signalen opmerkt en deze snel worden omgezet in actie. Op die manier is hulp snel geboden.

Voor u is het fijn te weten hoe u in zo'n situatie kan handelen. In de training 'Niet-pluisgevoel' wordt aandacht besteed aan het herkennen van problemen en welke stappen u vervolgens kan zetten.

 

Datum: Donderdag 29 november 2018

Tijd: 19.00 - 21.30 uur

Locatie: Eva, Simon Smitweg 8, 2350 AC Leiderdorp

 

Wilt u deelnemen aan deze bijeenkomst? Meld u zich dan aan via het aanmeldformulier op de website van Eva:

https://wijzijneva.nl/agenda/niet-pluis-gevoel-1

 

Voor meer informatie kunt u terecht bij

Femke Vermeer: f.vermeer@wijzijneva.nl

Wilrieke Wildeman w.wildeman@wijzijneva.nl

Telefonisch te bereiken op:

071 5161445

 

 
 

Contact

Hoofdkantoor

Tel. 071 707 42 00
Hooglandse Kerkgracht 32
2312 HV Leiden
Tel. 071 707 42 00
Fax: 071 707 42 80
info@radiuswelzijn.nl
werkdagen: 8:30-17:00

neem direct contact op

Alle locaties in Leiden

Alle locaties in Oegstgeest

Klik hier
Klik hier

Aanmelden nieuwsbrief
voor vrijwilligers

 
Tafeltje Dek Je Leiden - Maaltijdservice Leiden - Maaltijden leiden - Kant-en-klaar maaltijd Leiden - Thuisbezorgen maaltijd Leiden - Maaltijden bezorgen Leiden - Maaltijden voor ouderen Leiden - Maaltijden aan huis Leiden - Koelvers maaltijden