Twee sport- en beweegcoaches in Oegstgeest

Openstaande vacature

De missie van Stichting Radius is bij te dragen aan het levensplezier wanneer het (even) niet meer vanzelf gaat. Juist dat levensplezier is een belangrijke bron van vitaliteit en draagt in grote mate bij aan een zo positief mogelijk ervaren bestaan.

Bewegen is daar een belangrijk onderdeel van. In beweging zijn helpt mensen om hun vitaliteit op een goed niveau te houden, het helpt om fit te blijven en het samen bewegen is ook nog eens leuk.

Voor de gemeente Oegstgeest zoeken wij:

twee sport- en beweegcoaches
6 tot 8 uur per week

 

Wat ga je doen?

Je taak richt zich met name op de uitvoering, d.w.z. activiteiten organiseren en uitvoeren. Het gaat er vooral om dat er activiteiten plaatsvinden en dat mensen in beweging komen. De beweegcoaches zijn de spil van de activiteiten, het liefst elke dag ergens in Oegstgeest. We maken daarbij zoveel mogelijk gebruik van beschikbare gymzalen en sportterreinen/verenigingen.

Het uitvoeren van activiteiten vraagt deelnemers. Naast aandacht voor de uitvoering is expliciet aandacht nodig voor de communicatie en voor het bekendmaken van de kansen die er zijn.

De nadruk ligt op activiteiten voor mensen die sport en beweging minder vanzelfsprekend vinden. Mensen die een mentale of fysieke beperking ervaren zijn een belangrijke doelgroep. Er zal afstemming zijn met partnerorganisaties in Oegstgeest om de beoogde mensen te benaderen.

De activiteiten zijn gericht op de leeftijdscategorieën die op de bestaande verenigingen minder terecht kunnen door de te hoge sportiviteit die er wordt gevraagd. De activiteiten van de sport- en beweegcoach hebben geen competitief niveau. De nadruk ligt op het bewegen zelf, de lol ervan en het samen met anderen actief zijn.

Wat is nodig:

 • Affiniteit met sport- en beweegactiviteiten, het liefst met een passende opleiding
 • Creativiteit in het bedenken van nieuwe activiteiten, passend bij de behoefte die er is, en het zien van kansen en mogelijkheden om dat te doen op diverse locaties in Oegstgeest
 • Enthousiasme om mensen zowel aan het bewegen te krijgen als gemotiveerd te houden
 • Samenwerkend zijn om met partners in Oegstgeest onderlinge afspraken te maken
 • Ervaring met de omgang met mensen die niet vanzelf aan het sporten of bewegen toekomen
 • Sportiviteit om met de activiteiten mee te doen

Je krijgt:

 • Een boeiende en afwisselende functie
 • Een marktconform salaris; Cao Sociaal Werk, salarisschaal 6 (€ 2.348 – € 3.361 op basis van 36 uur)
 • Een contract voor de duur van een jaar, met de intentie tot verlenging bij goed functioneren
 • Een gedreven team in Oegstgeest, dat staat voor de ondersteuning van de inwoners
 • Een smartphone en de mogelijkheid om thuis digitaal te werken

Informatie en reageren

Voor nadere informatie kun je terecht bij Sjors Gerritsen, s.gerritsen@radiuswelzijn.nl of 071 707 42 00. Reageren, vóór 1 juli, kan ook op dit e-mailadres.