Programma Blauwe PlusBus september en oktober

21-08-2022

Gezellig met medebewoners van Oegstgeest op stap. Gaat u mee?

Dinsdag 13 september – Hortus botanicus Leiden
De Hortus botanicus Leiden is de oudste botanische tuin van Nederland. De tuin is vanaf het begin toegankelijk geweest voor iedereen. Dit was in de zestiende eeuw, zo lang bestaat de tuin al, een uitzondering.

Donderdag 22 september – Museum Volkenkunde Leiden
Het museum toont voorwerpen uit acht cultuurgebieden. Ze vertellen verhalen over thema’s zoals vieren, bidden, rouwen, versieren enz. In het museum ontdek je dat we, ondanks de verschillen, allemaal hetzelfde zijn. Naast de vaste collectie zijn er tijdelijke exposities zoals First Americans, over de inheemse bevolking van Noord-Amerika.

Dinsdag 11 oktober – Winkelcentrum Winkelhof Leiderdorp
In het overdekte winkelcentrum treft u ruim zeventig winkels en horeca aan. Een gevarieerd aanbod: kleding en schoenen, bloemen en planten, brood en banket, supermarkten, lunchrooms, drogisterijen, een boekhandel enz.

Vrijdag 21 oktober – Vlinders aan de Vliet Leidschendam
Deze kleine vlinderdierentuin in Leidschendam heeft meer dan 1500 tropische dagvlinders in huis. De atlasvlinder bijvoorbeeld: de grootste nachtvlinder ter wereld uit Azië. Deze vlinder heeft op zijn vleugels een opvallende tekening die lijkt op een slangenkop. De tekening op de vleugels is om roofdieren af te schrikken.

Voor de uitjes van september en oktober kunt u reserveren vanaf 26 augustus 8.30 uur, tel. 071 707 42 00.

Via onderstaande knop kunt u overige informatie over de Blauwe PlusBus en de uitjes bekijken.