Aanbod

ALGEMEEN

Bij Radius werken ongeveer 65 betaalde krachten in diverse functies. Daarnaast zijn er vele vrijwilligers die een belangrijk deel van de werkzaamheden op vrijwillige basis voor hun rekening nemen.

De functies van de betaalde krachten die bij Radius werken zijn: cliënt-/ouderenadviseurs (HBO-geschoold met een maatschappelijk werk achtergrond), wijkmedewerkers (MBO-geschoold op het gebied van maatschappelijke en sociale dienstverlening), beleidsmedewerkers (WO/HBO-geschoold), teamleiders (HBO-plus), activiteitenbegeleiders, receptionistes, secretariaatsmedewerkers en administratief medewerkers.

 

Open sollicitaties

Omdat Radius, zoals veel organisaties, ook met bezuinigingen te maken heeft, wordt er zeer terughoudend omgegaan met uitbreiding van personeel.

De kans om via een open sollicitatie bij Radius aan de slag te komen is dan ook gering. Dit neemt niet weg, dat er zich situaties kunnen voordoen waarbij we een open sollicitant iets kunnen bieden. Open sollicitaties kunt u richten aan de adjunct-directeur, mevrouw G. Snelder, via e-mail: g.snelder@radiuswelzijn.nl.

 

 

 

Vacature: coördinator Odensehuis Leiden e.o. (m/v)

In verband met de oprichting van het Odensehuis zijn wij per direct op zoek naar een coördinator Odensehuis Leiden e.o. (m/v), voor 16 uur per week (flexibel in te vullen), vooralsnog voor de duur van 1 jaar (afhankelijk van financiën).

 

Ben jij de sociaal ingestelde professional met de nodige pit en wil jij mensen met (beginnende) dementie een stem geven?

 

In Leiden wordt in 2017 het Odensehuis opgestart. Dit is een ontmoetingscentrum waar mensen met geheugenproblemen en (beginnende) dementie en/of hun mantelzorgers kunnen binnenlopen voor ontmoeting, activiteiten en informatie. Dit kan zonder indicatie, zonder verplichtingen, zonder zorgkaders. In het Odensehuis wordt gefocust op wat men wél kan, de kwaliteit van leven staat centraal en er wordt een beroep gedaan op de talenten die iedereen bezit. Men kan elkaar in het Odensehuis ontmoeten, ondersteuning bieden, samen activiteiten ondernemen en ervaringen uitwisselen.

 

Het opstarten van het Odensehuis is een samenwerkingsproject tussen achttien (belangenbehartigende) partijen in Leiden die werkzaam of betrokken zijn bij mensen met dementie en hun naasten. De doelgroep heeft een cruciale rol in de ontwikkeling. Het initiatief en de projectleiding van het Odensehuis Leiden e.o. ligt bij Radius. De coördinator komt te werken bij Radius.

 

Taken

Als coördinator word jij hét gezicht en aanspreekpunt van het Odensehuis Leiden e.o. Doordat het Odensehuis op het moment van schrijven zich nog in de opstartfase bevindt, zal je met name de eerste maanden pionieren. Belangrijke taken zijn het profileren van het Odensehuis en het netwerken. Je bent de verbinder tussen de organisaties en het Odensehuis. Als het Odensehuis is geopend, geef je leiding: je bepaalt samen met participanten de dagelijkse gang van zaken en vertaalt de filosofie naar de dagelijkse praktijk. Je signaleert en achterhaalt vragen en behoeften bij de doelgroep en kijkt naar de vraag achter de vraag.

 

Je stimuleert de eigen kracht en het zelforganiserend vermogen van de bezoekers en faciliteert bij het verwezenlijken van wensen en ideeën.
Je werft vrijwilligers en begeleidt, ondersteunt, motiveert en stimuleert hen en geeft waar nodig feedback. Je zorgt voor de bedrijfsvoering, administratie en verslaglegging van het Odensehuis.

 

Vereisten

 • HBO werk- en denkniveau: geschoold in een sociale richting, bv. maatschappelijk werk, casemanager dementie of werkzaam (geweest) in dementie-, ouderen-, of gehandicaptenzorg
 • Woonachtig in en/of bekend zijn met de regio Leiden is een pré
 • Zelfstandigheid

Je hebt:

 • affiniteit met mensen met dementie, hun mantelzorgers en het werken met vrijwilligers;
 • kennis over dementie en de sociale kaart van Leiden in ruime zin;
 • een geduldige en rustige houding; je bent flexibel en creatief en kunt inspelen op onverwachte situaties en je bent stressbestendig;
 • een empathisch en invoelend vermogen: begrip voor de noden/problemen van de doelgroep;
 • gevoel voor intermenselijke relaties, respectvolle omgang met zeer verschillende mensen vanuit de sociale benadering;
 • een signalerend en observerend vermogen en bent daarbij proactief, ondernemend, initiatiefrijk en besluitvaardig;
 • gevoel voor humor en relativerend vermogen.

Je beschikt over de volgende vaardigheden. Je kunt:

 • omgaan met mensen met dementie in verschillende stadia van hun ziekte;
 • vraaggericht werken;
 • coachende vaardigheden inzetten bij zowel vrijwilligers als bezoekers;
 • vrijwilligers werven, begeleiden en aansturen;
 • het groepsproces bewaken en stimuleren. Je hebt capaciteiten om met een groep te werken aan gezamenlijke doelen en ook aandacht voor individuele doelen van de groepsdeelnemers;
 • de onafhankelijkheid van het Odensehuis bewaken; grenzen bepalen en stellen;
 • zowel in woord als geschrift goed communiceren; je kunt het Odensehuis promoten en presenteren;
 • zelfstandig werken en bent een tactvolle samenwerker, een goede netwerker en verbinder;
 • organiseren en overzicht houden.

Wij bieden:
Een boeiende functie in het hart van de ontwikkelingen in het sociaal domein met vele externe contacten. De arbeidsvoorwaarden en salariëring zijn conform de CAO Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening, dan wel een vergelijkbaar ZZP tarief. De functie is ingedeeld in schaal 8, minimaal € 2.454,- en maximaal € 3.495,- bruto per maand bij een fulltime-aanstelling. De aanstelling is vooralsnog voor de duur van 1 jaar.

 

Interesse?

Mocht je belangstelling hebben voor deze vacature kun je je schriftelijke sollicitatie tot 7 augustus a.s. richten aan Paula Gerring (projectleider Odensehuis Leiden e.o., Afdeling projecten en ontwikkeling Radius) via: p.gerring@radiuswelzijn.nl, Hooglandse Kerkgracht 32, 2312 HV Leiden. De eerste gesprekken zijn gepland op maandag 14 augustus tussen 10.00 uur en 15.00 uur en de tweede gesprekken vinden plaats op donderdag 17 augustus tussen 14.00 uur en 16.00 uur

 

Voor informatie over de functie kun je je wenden tot Paula Gerring. tel.: 071 707 42 00 of stuur een e-mail: p.gerring@radiuswelzijn.nl

 

De volledige tekst van de vacture kunt u hieronder downloaden:

 

 
Vacature coördinator Odensehuis Leiden e.o.
Downloaden
 

Contact

Hoofdkantoor

Tel. 071 707 42 00
Hooglandse Kerkgracht 32
2312 HV Leiden
Tel. 071 707 42 00
Fax: 071 707 42 80
info@radiuswelzijn.nl
werkdagen: 8:30-17:00

neem direct contact op

Alle locaties in Leiden

Alle locaties in Oegstgeest

Klik hier
Klik hier
 
Tafeltje Dek Je Leiden - Maaltijdservice Leiden - Maaltijden leiden - Kant-en-klaar maaltijd Leiden - Thuisbezorgen maaltijd Leiden - Maaltijden bezorgen Leiden - Maaltijden voor ouderen Leiden - Maaltijden aan huis Leiden - Koelvers maaltijden