Aanbod

Radius zoekt nieuw ervaren lid voor de Raad van Toezicht

27-08-2020
Per oktober 2020 zoekt Radius wegens het bereiken van de maximale zittingsduur van twee leden van de Raad van Toezicht een ervaren en gedreven lid voor de Raad van Toezicht.
Radius is de welzijnsorganisatie voor ouderen, chronisch zieken en mantelzorgers in de regio Leiden en Oegstgeest. De organisatie heeft als doel het versterken van het levensplezier, vooral als het door het ouder worden (even) niet meer vanzelf gaat.

Door recente ontwikkelingen in de gemeente Leiden bevindt de organisatie zich in transitie. Na de huidige reorganisatie bestaat Radius uit circa 35 medewerkers en meer dan 300 vrijwilligers. Met deze kleinere organisatie staat Radius voor de uitdaging om een vernieuwende invulling te gaan geven aan het welzijnswerk in de toekomst. Dit is een spannende en interessante fase voor de organisatie. De Raad van Toezicht denkt hierin vanuit eigen verantwoordelijkheid actief mee met de directie. Radius onderschrijft de Governancecode van de sector en heeft als besturingsmodel een Raad van Toezicht.

Per oktober 2020 zoeken we wegens het bereiken van de maximale zittingsduur van twee leden van de Raad van Toezicht een ervaren en gedreven lid voor de Raad van Toezicht.

Het profiel:
Het nieuwe lid beschikt over de volgende kwaliteiten:
 Creatief, innovatief en ondernemend.
 Zakelijke blik op kansen en risico’s voor de organisatie.
 Kennis van, en oog voor, maatschappelijke ontwikkelingen in het sociaal domein.
 Inzicht in de dynamiek van de verschillende partijen en ketenpartners in dit veld.  Betrokken bij de Leidse regio.
 Ervaren in het toezichthouden.

Wij bieden
Radius heeft een toegewijde Raad van Toezicht die terug gaat van zes naar vijf leden.
De Raad ziet toe op een kleine organisatie met korte lijnen.
De belangrijkste punten voor de Raad in de komende periode zijn het verstevigen en uitbouwen van de bestaande organisatie, en de opvolging van de bestuurder die in 2021 met pensioen zal gaan.
Radius kent een bescheiden regeling voor vacatiegeld, bestaande uit een formele tegemoetkoming per bijgewoonde vergadering.
Er zijn 6 tot 8 vergaderingen per jaar. De (geschatte) tijdsbesteding is gemiddeld 1 tot 2 uur per week.

Heeft u belangstelling?
Voor nadere informatie over de functie kunt u zich wenden tot mevrouw J. Gussekloo, voorzitter van de Raad van Toezicht (j.gussekloo@lumc.nl) of de heer F.A. van Rooij, directeur/bestuurder op werkdagen via tel.nr. : 071 707 42 00.
Sollicitaties kunt u t/m uiterlijk zondag 20 september 2020 richten aan mevrouw K. Wentink, e-mail: k.wentink@radiuswelzijn.nl.


 
Download vacature nieuw lid voor Raad van Toezicht oktober 2020
Downloaden
 

Contact

Hoofdkantoor

Tel. 071 707 42 00
Hooglandse Kerkgracht 32
2312 HV Leiden
Tel. 071 707 42 00
Fax: 071 707 42 80
info@radiuswelzijn.nl
werkdagen: 8:30-17:00

neem direct contact op

Alle locaties in Leiden

Alle locaties in Oegstgeest

Aanmelden nieuwsbrief
voor vrijwilligers

 
Tafeltje Dek Je Leiden - Maaltijdservice Leiden - Maaltijden leiden - Kant-en-klaar maaltijd Leiden - Thuisbezorgen maaltijd Leiden - Maaltijden bezorgen Leiden - Maaltijden voor ouderen Leiden - Maaltijden aan huis Leiden - Koelvers maaltijden