Aanbod

ANWB AutoMaatje start in Oegstgeest

13-01-2020
Maandag 6 januari vond de start plaats van ANWB Automaatje, een project van Radius. De burgemeester van Oegstgeest Emile Jaensch deed samen met Frank van Rooij de aftrap.
Een boodschap doen of een partner in het verzorgingstehuis bezoeken is niet voor iedereen vanzelfsprekend.De sociale vervoersdienst ANWB AutoMaatje wil samen met Radius in Oegstgeest ervoor zorgen dat mensen mobiel en actief blijven; denk daarbij aan kwetsbare groepen zoals ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking. Ook in de strijd tegen eenzaamheid kan deze dienst een belangrijk rol spelen.


Het werkt simpel; iemand wil van A naar B en belt met AutoMaatje
Oegstgeest. Er wordt een match gezocht met een vrijwillige chauffeur. De gereden kilometers worden door de 'klant' betaald aan de chauffeur.
De chauffeurs hebben van te voren een aanmeldingsgesprek gehad en daarbij aangegeven wanneer ze beschikbaar zijn of wat de mogelijkheden van de auto zijn.

Een chauffeur staat het altijd vrij om een rit al dan niet te accepteren, omdat ANWB AutoMaatje geen taxibedrijf is en dus vervoersplicht heeft. ANWB AutoMaatje is ook niet inzetbaar voor woon-werkverkeer en of vervoer t.b.v. onderwijs.

Vrijwilliger worden?
Lijkt het u wat om ons team van chauffeurs te komen versterken? Of wilt u als vrijwillige telefonist(e) aan de slag, die de match maakt tussen aanvrager en chauffeur? Bel Radius Oegstgeest: 071 707 42 75 of mail naar Automaatje@radiuswelzijn.nl.

Meer lezen over de start
Wilt u lezen over over start, klik dan op deze link. U leest dan het artikel in de Oegstgeester Courant van 8 januari 2020.

Of lees het artikel op Unity FM op deze link.

Ook de burgemeester van Oegstgeest schreef op zijn Facebookpagina over de aftrap van ANWB AutoMaatje. Het artikel is gedeeld, dus zie ook onze Facebookpagina.
 
 

Contact

Hoofdkantoor

Tel. 071 707 42 00
Hooglandse Kerkgracht 32
2312 HV Leiden
Tel. 071 707 42 00
Fax: 071 707 42 80
info@radiuswelzijn.nl
werkdagen: 8:30-17:00

neem direct contact op

Alle locaties in Leiden

Alle locaties in Oegstgeest

Aanmelden nieuwsbrief
voor vrijwilligers

 
Tafeltje Dek Je Leiden - Maaltijdservice Leiden - Maaltijden leiden - Kant-en-klaar maaltijd Leiden - Thuisbezorgen maaltijd Leiden - Maaltijden bezorgen Leiden - Maaltijden voor ouderen Leiden - Maaltijden aan huis Leiden - Koelvers maaltijden