Aanbod

Op een leuke manier bewegen

26-02-2019
Op locatie Zijloever staat een wetenschappelijk goed doordacht apparaat, dat een beetje lijkt op een Wii-spelcomputer.
De deelnemers vinden de verschillende spellen vaak zo leuk dat zij niet eens in de gaten hebben dat ze intussen aan het bewegen zijn en werken aan hun gezondheid!

 

door Maaike van der Putten (student)

 

Het is belangrijk om je hele leven te blijven bewegen. Maar is er ook een manier waarop bewegen leuk wordt? Met het moderne SilverFit is bewegen leuk voor iedereen, dus ook voor mensen die wat ouder zijn.

SilverFit is een systeem waarbij bewogen wordt met behulp van computerspellen. Door de beweging van de spelers worden de spellen aangestuurd. Met het spelen van deze spellen worden onbewust de grove motorische vaardigheden geoefend. Hierdoor verbetert ook het evenwicht, waardoor de kans op vallen in het dagelijks leven aanzienlijk vermindert.

 

Bingo is een voorbeeld van een dergelijk spel. Het wordt door twee spelers gespeeld en het is de bedoeling dat er 'bingo' wordt gehaald. Dit wordt gedaan doordat de spelers gaan staan als een nummer van hun bingokaart tevoorschijn komt. Als twee spelers hetzelfde nummer hebben, wint de speler die als eerste staat.


De spellen zijn aan te passen aan ieder niveau, zodat iedereen mee kan spelen. Ook de moeilijkheidsgraad kan men variëren. De meeste spellen zijn zowel staand als zittend te spelen, zodat ook mensen die minder goed ter been zijn kunnen meedoen.

 

Heeft u interesse?

De eerste les is gratis zodat u het eens kunt uitproberen. De groepsles SilverFit is te vinden op locatie Zijloever, Lage Rijndijk 129, 2315 JS Leiden. De lessen zijn op woensdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur. Bel voor meer informatie: 071 707 42 00.
 
 

Contact

Hoofdkantoor

Tel. 071 707 42 00
Hooglandse Kerkgracht 32
2312 HV Leiden
Tel. 071 707 42 00
Fax: 071 707 42 80
info@radiuswelzijn.nl
werkdagen: 8:30-17:00

neem direct contact op

Alle locaties in Leiden

Alle locaties in Oegstgeest

Klik hier
Klik hier

Aanmelden nieuwsbrief
voor vrijwilligers

 
Tafeltje Dek Je Leiden - Maaltijdservice Leiden - Maaltijden leiden - Kant-en-klaar maaltijd Leiden - Thuisbezorgen maaltijd Leiden - Maaltijden bezorgen Leiden - Maaltijden voor ouderen Leiden - Maaltijden aan huis Leiden - Koelvers maaltijden