Aanbod

Ondertekening verleidingsverklaring Stevenshof Vitaal

05-12-2018
Op dinsdagavond 4 december werd de verleidingsverklaring 'Stevenshof Vitaal' getekend. Een beweging naar een 'positief gezond(ere)' wijk die samen met bewoners wordt vormgegeven.

Het was een  avond, waar men kon genieten van piano- en vioolmuziek, gezonde snacks. Ook was er een informatiemarkt  waar men kon spreken met medewerkers van de verschillende welzijns- en zorgorganisaties die actief zijn in de Stevenshof. En dan was daar ook de toespraak van wethouder Marleen Damen en Ton van Houten (Zorg en Zekerheid), waarna de verleidingsverklaring werd getekend door deze welzijns- en zorgorganisaties.

In de verleidingsverklaring geven de organisaties aan dat zij samen met de bewoners de komende tijd (2018-2021) ernaar streven, dat de Stevenshof een wijk wordt waarin bewoners zich 'positief gezond(er)' voelen. Dat wil zeggen dat bewoners de dingen (kunnen) doen die zij belangrijk vinden, op een gezond(ere) manier. Zij stimuleren en ondersteunen elkaar daarin. De wijk wordt in 2021 als leefbaar(der) ervaren. Mensen, jong en oud, willen er graag wonen en werken.

Bewoners en organisaties zullen naast de bestaande activiteiten, nieuwe ideeen ontwikkelen en uitvoeren. Enthousiaste organisaties worden van harte uitgenodigd om aan te haken.

De bedoeling is dat er eind 2021 een stevige basis is gelegd om de samenwerking in de wijk voort te zetten. Een goede basis voor een positief gezonde(re) wijk. De bewoners ervaren dat ze gehoord worden en mee kunnen doen. Ze kunnen blijven bijdragen aan het vormgeven van hun eigen wijk, waar zij graag willen blijven wonen.

Naast de toespraak en de ondertekening werd er ook een blik op de historie van de Stevenshof geworpen, was er een demonstratie line- en zumbadance en kon men een partijtje poule spelen.
De verleidingsverklaring was getekend, maar men kon de intentie ter plekke zien opbloeien.
 
 

Contact

Hoofdkantoor

Tel. 071 707 42 00
Hooglandse Kerkgracht 32
2312 HV Leiden
Tel. 071 707 42 00
Fax: 071 707 42 80
info@radiuswelzijn.nl
werkdagen: 8:30-17:00

neem direct contact op

Alle locaties in Leiden

Alle locaties in Oegstgeest

Klik hier
Klik hier

Aanmelden nieuwsbrief
voor vrijwilligers

 
Tafeltje Dek Je Leiden - Maaltijdservice Leiden - Maaltijden leiden - Kant-en-klaar maaltijd Leiden - Thuisbezorgen maaltijd Leiden - Maaltijden bezorgen Leiden - Maaltijden voor ouderen Leiden - Maaltijden aan huis Leiden - Koelvers maaltijden