Aanbod

Sociale wijkteams geborgd in coöperatie

08-06-2017
Leiden telt acht sociale wijkteams. In één wijkteam zijn verschillende organisaties en disciplines vertegenwoordigd. Met elkaar bieden de medewerkers laagdrempelig advies en ondersteuning op maat bij vragen van burgers over welzijn en zorg.

Het wijkteam staat open voor ideeën en initiatieven van bewoners die zelf een bijdrage willen leveren aan het welzijn en de zorg voor medeburgers.


Onlangs werd de Coöperatie Sociale Wijkteams Leiden en omgeving opgericht.De organisaties Radius, MEE, Kwadraad en Libertas Leiden hebben de coöperatie opgericht die zich ten doel stelt de sociale wijkteams eenduidig te ondersteunen.

De coöperatie biedt de medewerkers van de wijkteams een duidelijk aanspreekpunt en maakt dat partners en gemeente één gesprekspartner heeft voor de Sociale Wijkteams. De coöperatie verwacht dat dit de werkbaarheid en de besluitvorming ten goede komt en dus de dienstverlening aan de inwoners van Leiden in positieve zin beïnvloedt.


Vorige week werd interim-manager Jeannette Vader aangesteld. Zij komt het bestuur van de coöperatie tot in het najaar versterken waarna een definitieve manager wordt benoemd.


De coöperatie zal de samenwerking met de verschillende partners en burgers in de wijk verder versterken, zodat de hulp aan de inwoners nog breder vorm kan krijgen en nog beter op elkaar is afgestemd.

Tekst: Marry Witteman, Libertas Leiden

Op de foto ziet u:
V.l.n.r. Conny Reusink (MEE), Sanne Rodenburg (Kwadraad), Gisèle Snelder (Radius), Feiko van Deuren (Libertas Leiden), Karin Verheij (SWT), Frank van Rooij (Radius), wethouder mw. Roos van Gelderen, Sjors Gerritsen (Libertas Leiden), Jeannette Vader (interim-manager), Esther v. Tol (coach SWT), Rene Verkuylen (Kwadraad): afwezig Hans de Vos (MEE)
 
 

Contact

Hoofdkantoor

Tel. 071 707 42 00
Hooglandse Kerkgracht 32
2312 HV Leiden
Tel. 071 707 42 00
Fax: 071 707 42 80
info@radiuswelzijn.nl
werkdagen: 8:30-17:00

neem direct contact op

Alle locaties in Leiden

Alle locaties in Oegstgeest

Klik hier
Klik hier
 
Tafeltje Dek Je Leiden - Maaltijdservice Leiden - Maaltijden leiden - Kant-en-klaar maaltijd Leiden - Thuisbezorgen maaltijd Leiden - Maaltijden bezorgen Leiden - Maaltijden voor ouderen Leiden - Maaltijden aan huis Leiden - Koelvers maaltijden