De Blauwe PlusBus

Gezellig met anderen op stap. Gaat u mee?

Mee met de Blauwe PlusBus! Gezellig samen met medebewoners van Oegstgeest op stap om verschillende activiteiten te ondernemen. Dit betekent gezellig met elkaar boodschappen doen en winkelen, maar ook andere leuke uitjes. Bijvoorbeeld naar een kaasboerderij, een rondrit langs de bloeiende bollenvelden, naar het strand of een museum.

Radius is een samenwerking aangegaan met Stichting Recreatie en Vervoer om samen voor de inwoners van Oegstgeest een leuk aanbod te maken. De uitjes zijn mede mogelijk gemaakt door de Rotaryclub Oegstgeest e.o.

We verzamelen om 10.00 uur in de flat Haeswijk, President Kennedylaan 141 in Oegstgeest. We drinken daar eerst gezellig een kopje koffie, tijdens het koffie drinken betaalt u aan de daarvoor aanwezige persoon de kosten voor het uitje. Daarna gaan we op stap met de blauwe bus van Stichting Recreatie en Vervoer.

Voor alle activiteiten geldt:
Consumpties zijn voor eigen rekening, tenzij anders is aangegeven. U betaalt contant (en wanneer mogelijk gepast) tijdens de activiteit. Prijzen zijn onder voorbehoud. Aan het inschrijven zijn geen kosten verbonden.
Uitjes waarvoor entree wordt betaald, gaan uitsluitend door bij zes deelnemers. Overige uitjes gaan uitsluitend door bij vier deelnemers. 
Afmelden minstens twee uur van tevoren! Meldt u zich niet op tijd af dan wordt er € 5,00 gerekend.

Rolstoel of rollator
De bus is geschikt voor het vervoer van rolstoelen. Per uitje kan er één rolstoel mee. De chauffeur kan als begeleider de rolstoel duwen. Ook een rollator kan mee, wel het liefst zo min mogelijk, vanwege de ruimte in de bus. Indien nodig kan er begeleiding mee, uiteraard wel tegen betaling.

Algemene informatie en reserveren

Voor algemene informatie en reserveren kunt van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur bellen naar Radius: 071 707 42 00. Als u mee wilt met één van de activiteiten, kunt u zich via dit telefoonnummer daarvoor opgeven (voor max. twee personen tegelijk).

Reserveren
Voor de uitjes van mei en juni kunt u reserveren vanaf 22 april 8.30 uur.
Let op: Het uitje is pas vastgezet als dit door één van de Blauwe PlusBus-medewerkers is bevestigd.

Corona

We volgen de richtlijnen van de overheid die op het moment dat het uitje plaatsvindt van toepassing zijn.

Programma Blauwe PlusBus – mei en juni 2022

Voor de uitjes van mei en juni kunt u reserveren vanaf 22 april 8.30 uur

Maandag 9 mei - Keukenhof

In de bloeimaand mei rijdt de Blauwe PlusBus naar de Keukenhof, de grootste bloementuin van Nederland. Fijn om in te wandelen en te genieten van maar liefst zeven miljoen krokussen, tulpen, lelies en hyacinten.
Tijdstip: 10.00 uur
Prijs: 18,50 (inclusief entree park)

Vrijdag 20 mei - LAM museum Lisse

LAM is een ‘foodart’ museum, schitterend gelegen op landgoed Keukenhof, met een internationale topcollectie. Alle kunstwerken hebben iets te maken met voedsel en consumptie. Bonbons zo groot als voetballen, een meterslange tros druiven van mineralen en kralen, een overweldigend overzicht porseleinen voorwerpen, een jaar lang eten verbeeldend, en nog veel meer!
Tijdstip: 10.00 uur
Prijs: 10,00 (excl. € 7,50 entree museum, museumjaarkaart niet geldig)

Dinsdag 7 juni - Stadshart Zoetermeer

In het moderne winkelcentrum Stadshart in Zoetermeer is het fijn winkelen of gewoon maar kijken wat er allemaal te koop is. Dit kan in de overdekte passages en ook heerlijk buiten met mooi weer. Elke straat heeft weer zijn eigen winkels en charme.
Tijdstip: 10.00 uur
Prijs: 12,50

Vrijdag 24 juni - Avifauna

In Avifauna valt veel te genieten. De kleurrijke lori’s, kleine papegaaien, zijn dol op eten en aandacht; het zijn echte knuffeldieren. Bewonder sierlijke kraanvogels in de Oosterse tuin en flamingo’s in de Cuba volière. Behalve vogels zijn er ook andere diersoorten zoals de rode panda en de keizertamarin, een apensoort die zijn naam dankt aan de grote snor die zou lijken op die van de Duitse keizer Wilhelm II. Gaat u mee kijken? 
Tijdstip: 10.00 uur
Prijs: 15,00 (excl. 18,50 entree Avifauna)

Programma Blauwe PlusBus – maart en april 2022

Voor de uitjes van maart en april kunt u reserveren vanaf 18 februari 8.30 uur

Dinsdag 8 maart - Rijksmuseum Boerhaave

Het museum is vernoemd naar Herman Boerhaave, een Nederlands arts, anatoom, botanicus, scheikundige en onderzoeker. Momenteel vindt de tentoonstelling ‘Besmet!’ plaats, over epidemieën van vroeger en nu.
Tijdstip: 10.00 uur
Prijs: 10,00 (excl. € 13,00 entree, gratis met museumjaarkaart)

Donderdag 24 maart - Het Belasting & Douane Museum

We gaan het nog eens proberen, want vanwege corona kon het niet doorgaan in januari. In het Belasting & Douane Museum in Rotterdam is tot begin april de tentoonstelling ‘Tussen poen en platzak’ te zien. Iedereen kent het: soms heb je genoeg geld, soms heb je aan het einde van de maand nog maar weinig over.
Tijdstip: 10.00 uur
Prijs: 15,00 (excl. € 7,50 entree, gratis met museumjaarkaart)

Donderdag 14 april - Bezoek aan Gouda

Het stadhuis van Gouda bevindt zich op de Markt. Het vijftiende-eeuwse stadhuis is een van de oudste gotische stadhuizen van Nederland. Op het plein voor het stadhuis vindt iedere donderdag de bekende traditionele kaasmarkt plaats.
Tijdstip: 10.00 uur
Prijs: 25,00

Donderdag 21 april - Panbos Katwijk

Als het al een maand lente is, gaan we ervan uit dat het lekker weer is om te wandelen in het Panbos. Als sluitstuk of tussendoor gaan we pannenkoeken eten. De toegang is 2,00 en voor 0,50 cent kunt u een wandelkaart kopen, of zelf rondwandelen.
Tijdstip: 10.00 uur
Prijs: 10,00 (excl. toegang en event. wandelkaart)