De Blauwe PlusBus

Gezellig met anderen op stap. Gaat u mee?

Mee met de Blauwe PlusBus! Gezellig samen met medebewoners van Oegstgeest op stap om verschillende activiteiten te ondernemen. Dit betekent gezellig met elkaar boodschappen doen en winkelen, maar ook andere leuke uitjes. Bijvoorbeeld naar een kaasboerderij, een rondrit langs de bloeiende bollenvelden, naar het strand of een museum.

Radius is een samenwerking aangegaan met Stichting Recreatie en Vervoer om samen voor de inwoners van Oegstgeest een leuk aanbod te maken. De uitjes zijn mede mogelijk gemaakt door de Rotaryclub Oegstgeest e.o.

We verzamelen om 10.00 uur in de flat Haeswijk, President Kennedylaan 141 in Oegstgeest. We drinken daar eerst gezellig een kopje koffie, tijdens het koffie drinken betaalt u aan de daarvoor aanwezige persoon de kosten voor het uitje. Daarna gaan we op stap met de blauwe bus van Stichting Recreatie en Vervoer.

Voor alle activiteiten geldt:
Consumpties zijn voor eigen rekening, tenzij anders is aangegeven. U betaalt contant (en wanneer mogelijk gepast) tijdens de activiteit. Prijzen zijn onder voorbehoud. Aan het inschrijven zijn geen kosten verbonden.
Uitjes waarvoor entree wordt betaald, gaan uitsluitend door bij zes deelnemers. Overige uitjes gaan uitsluitend door bij vier deelnemers. 
Afmelden minstens twee uur van tevoren! Meldt u zich niet op tijd af dan wordt er € 5,00 gerekend.

Rolstoel of rollator
De bus is geschikt voor het vervoer van rolstoelen. Per uitje kan er één rolstoel mee. De chauffeur kan als begeleider de rolstoel duwen. Ook een rollator kan mee, wel het liefst zo min mogelijk, vanwege de ruimte in de bus. Indien nodig kan er begeleiding mee, uiteraard wel tegen betaling.

Algemene informatie en reserveren

Voor algemene informatie en reserveren kunt van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur bellen naar Radius: 071 707 42 00. Als u mee wilt met één van de activiteiten, kunt u zich via dit telefoonnummer daarvoor opgeven (voor max. twee personen tegelijk).

Reserveren
Voor de uitjes van september en oktober kunt u reserveren vanaf 26 augustus 8.30 uur.
Let op: Het uitje is pas vastgezet als dit door één van de Blauwe PlusBus-medewerkers is bevestigd.

Corona

We volgen de richtlijnen van de overheid die op het moment dat het uitje plaatsvindt van toepassing zijn.

Programma Blauwe PlusBus – september en oktober 2022

Voor de uitjes van september en oktober kunt u reserveren vanaf 26 augustus 8.30 uur

Dinsdag 13 september - Hortus botanicus Leiden

De Hortus botanicus Leiden is de oudste botanische tuin van Nederland. De tuin is vanaf het begin toegankelijk geweest voor iedereen. Dit was in de zestiende eeuw, zo lang bestaat de tuin al, een uitzondering.

Tijdstip: 10.00 uur
Prijs: € 10,00 (excl. € 8,00 entree Hortus, met museumjaarkaart gratis)

Donderdag 22 september - Museum Volkenkunde

Het museum toont voorwerpen uit acht cultuurgebieden. Ze vertellen verhalen over thema’s zoals vieren, bidden, rouwen, versieren enz. In het museum ontdek je dat we, ondanks de verschillen, allemaal hetzelfde zijn. Naast de vaste collectie zijn er tijdelijke exposities zoals First Americans, over de inheemse bevolking van Noord-Amerika

Tijdstip: 10.00 uur
Prijs: 10,00 (excl. € 15,00 entree museum, met museumjaarkaart gratis)

Dinsdag 11 oktober - Winkelhof Leiderdorp

In het overdekte winkelcentrum treft u ruim zeventig winkels en horeca aan. Een gevarieerd aanbod: kleding en schoenen, bloemen en planten, brood en banket, supermarkten, lunchrooms, drogisterijen, een boekhandel

Tijdstip: 10.00 uur
Prijs: 10,00

Vrijdag 21 oktober - Vlindertuin Leidschendam

Deze kleine vlinderdierentuin in Leidschendam heeft meer dan 1500 tropische dagvlinders in huis. De atlasvlinder bijvoorbeeld: de grootste nachtvlinder ter wereld uit Azië. Deze vlinder heeft op zijn vleugels een opvallende tekening die lijkt op een slangenkop. De tekening op de vleugels is om roofdieren af te schrikken

Tijdstip: 10.00 uur
Prijs: 10,00 (excl. € 9,50 entree Vlindertuin)

Dinsdag 12 juli - Zomermarkt Katwijk

In de zomermaanden vindt er wekelijks een markt plaats met heel veel kraampjes. Er is van alles en nog wat te koop. En als het dan ook nog mooi weer is, kunnen we naar het nabijgelegen strand en de boulevard.

Tijdstip: 10.00 uur
Prijs: 10,00

Vrijdag 22 juli - Museum Beelden aan Zee

Museum Beelden aan Zee in Scheveningen is het enige museum in Nederland dat zich uitsluitend bezighoudt met de beeldhouwkunst. En het ligt aan de kust, dus we kunnen ook over de gezellige boulevard wandelen.

Tijdstip: 10.00 uur
Prijs: 12,50 (excl. € 17,50 entree museum, met museumjaarkaart gratis)

Donderdag 11 augustus - Kasteel Duivenvoorde

Kasteel Duivenvoorde is rijk aan verhalen. Breng een bezoek aan het kasteelmuseum, maak een wandeling door het park en verwonder u over de rijke historie van het kasteel en landgoed.

Tijdstip: 10.00 uur
Prijs: 10,00 (excl. 13,50 entree museum, met museumjaarkaart gratis)

Dinsdag 23 augustus - Strandrups

Stichting Outdoor4Disabled zorgt ervoor dat iedereen kan genieten van het strand, ook mensen met een beperking en ouderen die slecht ter been zijn. Bij mooi weer is het helemaal fijn!

Tijdstip: 10.00 uur
Prijs: 12,50 (excl. 10,00 voor een rit)