De Blauwe PlusBus

Gezellig met anderen op stap. Gaat u mee?

Mee met de Blauwe PlusBus! Samen met medebewoners van Oegstgeest op stap om verschillende activiteiten te ondernemen. Dit betekent gezellig met elkaar boodschappen doen en winkelen, maar ook andere leuke uitjes. Bijvoorbeeld naar een kaasboerderij, een rondrit langs de bloeiende bollenvelden, naar het strand of een museum.

Radius is een samenwerking aangegaan met Stichting Recreatie en Vervoer om samen voor de inwoners van Oegstgeest een leuk aanbod te maken. De uitjes zijn mede mogelijk gemaakt door de Rotaryclub Oegstgeest e.o.

We verzamelen om 10.00 uur in de flat Haeswijk, President Kennedylaan 141 in Oegstgeest. We drinken daar eerst gezellig een kopje koffie, tijdens het koffie drinken betaalt u aan de daarvoor aanwezige persoon de kosten voor het uitje. Daarna gaan we op stap met de blauwe bus van Stichting Recreatie en Vervoer.

Voor alle activiteiten geldt:
Consumpties zijn voor eigen rekening, tenzij anders is aangegeven. U betaalt contant (en wanneer mogelijk gepast) tijdens de activiteit. Prijzen zijn onder voorbehoud. Aan het inschrijven zijn geen kosten verbonden.
Uitjes waarvoor entree wordt betaald, gaan uitsluitend door bij zes deelnemers. Overige uitjes gaan uitsluitend door bij vier deelnemers. 
Afmelden minstens twee uur van tevoren! Meldt u zich niet op tijd af dan wordt er € 5,00 gerekend.

Rolstoel of rollator
De bus is geschikt voor het vervoer van rolstoelen. Per uitje kan er één rolstoel mee. De chauffeur kan als begeleider de rolstoel duwen. Ook een rollator kan mee, wel het liefst zo min mogelijk, vanwege de ruimte in de bus. Indien nodig kan er begeleiding mee, uiteraard wel tegen betaling.

Algemene informatie en reserveren

Voor algemene informatie en reserveren kunt u van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur bellen naar Radius: 071 707 42 00. Als u mee wilt met één van de activiteiten, kunt u zich via dit telefoonnummer daarvoor opgeven (voor max. twee personen tegelijk).

Reserveren
Voor de uitjes van november en december kunt u reserveren vanaf 28 oktober 8.30 uur.
Let op: Het uitje is pas vastgezet als dit door één van de Blauwe PlusBus-medewerkers is bevestigd.

Corona

We volgen de richtlijnen van de overheid die op het moment dat het uitje plaatsvindt van toepassing zijn.

Programma Blauwe PlusBus – november en december 2022

Voor de uitjes van september en oktober kunt u reserveren vanaf 28 oktober 8.30 uur

Dinsdag 8 november – Ikea Delft

Ikea, waar je altijd wel leuke woonideeën opdoet. Ook zijn er meestal spulletjes die handig kunnen zijn. Daarnaast staan de feestdagen weer voor de deur. Misschien vindt u al een leuk cadeautje voor onder de boom.

Tijdstip: 10.00 uur
Prijs: 15,00

Donderdag 17 november – Concertgebouw Amsterdam

In het concertgebouw in Amsterdam zijn er gratis lunchconcerten. Vandaag is het symfonieorkest van het conservatorium aan de beurt.
Het concert is van 12.30 – 13.00 uur. Er is nog genoeg tijd over om een kopje koffie te drinken of een lekkere lunch te nuttigen in een van de vele leuke horecagelegenheden in en rond het concertgebouw.

Tijdstip: 10.00 uur
Prijs: € 25,00

Donderdag 24 november – Mauritshuis

In het hart van historisch en politiek Den Haag staat het Mauritshuis. Een museum van wereldformaat, met een collectie van wereldberoemde Nederlandse en Vlaamse 17e-eeuwse schilderijen. Een van de meest bekende is het Meisje met de parel van Vermeer. Het Mauritshuis is ook goed bereikbaar voor mensen die slecht ter been zijn.

Tijdstip: 10.00 uur
Prijs: 10,00 (excl. € 17,50 entree museum, met museumjaarkaart gratis)

Vrijdag 2 december – Tuincentrum Ter Aar

Natuurlijk is er dit jaar ook weer de kerstmarkt bij de Intratuin in Ter Aar, wat ieder jaar toch weer een belevenis is. Jaarlijks wordt daar door een aantal vrijwilligers een geweldige kerstshow gemaakt. Je valt van de ene verbazing in de andere.

Dinsdag 20 december – Westfield Mall Leidschendam

Deze dag gaan we naar ‘Westfield Mall of the Netherlands’, maar wij zullen het voorlopig nog wel Leidsenhage blijven noemen. In dit fraaie winkelcentrum kunt u voor de hele familie vast een kerstcadeautje vinden. En bij slecht weer loopt u hier lekker droog. Er zijn genoeg plekjes voor een kopje koffie.

Tijdstip: 10.00 uur
Prijs: 12,50

Dinsdag 13 september - Hortus botanicus Leiden

De Hortus botanicus Leiden is de oudste botanische tuin van Nederland. De tuin is vanaf het begin toegankelijk geweest voor iedereen. Dit was in de zestiende eeuw, zo lang bestaat de tuin al, een uitzondering.

Tijdstip: 10.00 uur
Prijs: € 10,00 (excl. € 8,00 entree Hortus, met museumjaarkaart gratis)

Donderdag 22 september - Museum Volkenkunde

Het museum toont voorwerpen uit acht cultuurgebieden. Ze vertellen verhalen over thema’s zoals vieren, bidden, rouwen, versieren enz. In het museum ontdek je dat we, ondanks de verschillen, allemaal hetzelfde zijn. Naast de vaste collectie zijn er tijdelijke exposities zoals First Americans, over de inheemse bevolking van Noord-Amerika

Tijdstip: 10.00 uur
Prijs: 10,00 (excl. € 15,00 entree museum, met museumjaarkaart gratis)

Dinsdag 11 oktober - Winkelhof Leiderdorp

In het overdekte winkelcentrum treft u ruim zeventig winkels en horeca aan. Een gevarieerd aanbod: kleding en schoenen, bloemen en planten, brood en banket, supermarkten, lunchrooms, drogisterijen, een boekhandel

Tijdstip: 10.00 uur
Prijs: 10,00

Vrijdag 21 oktober - Vlindertuin Leidschendam

Deze kleine vlinderdierentuin in Leidschendam heeft meer dan 1500 tropische dagvlinders in huis. De atlasvlinder bijvoorbeeld: de grootste nachtvlinder ter wereld uit Azië. Deze vlinder heeft op zijn vleugels een opvallende tekening die lijkt op een slangenkop. De tekening op de vleugels is om roofdieren af te schrikken

Tijdstip: 10.00 uur
Prijs: 10,00 (excl. € 9,50 entree Vlindertuin)