Bewegen op leeftijd

Speciaal voor mensen die die hun vitaliteit willen behouden

Bewegen is gezond, het is nodig en nuttig. Dat weten we allemaal. Maar waar vind je een activiteit die goed te doen en ook nog eens leuk is.
Radius start in juni weer met verschillende sportieve activiteiten, speciaal voor de mensen die hun vitaliteit willen behouden. En activiteiten die met aandacht en voorzichtigheid rekening houden met de eigen mogelijkheden.

Acht weken lang is er vanaf week 23 per activiteit een wekelijkse les in Oegstgeest.

Het is spannend om iets nieuws te gaan doen. Maar hoe ouder we worden, hoe meer we het nodig hebben. Wilt u zich inschrijven voor deze eerste serie lessen in de zomer? Of zijn er nog twijfels en vragen? U bent ook van harte welkom om een proefles mee te doen of even eerst te komen kijken.

Bel of mail Radius, tel.: 071 707 42 00, e-mail: info@radiuswelzijn.nl

U kunt vragen om een inschrijfformulier of het formulier zelf downloaden, zie onderaan de pagina. 

Per activiteit zijn de kosten € 6,- per les. U betaalt tijdens deze zomerserie alleen voor de lessen waar u bij kunt zijn.

Indoor actief: gymnastiek in een modern jasje

Wilt u fit en vitaal de dagelijkse activiteiten kunnen blijven doen? De lessen ‘indoor actief’ helpen u hierbij! Het is ook leuk om samen met anderen actief bezig te zijn.

De lessen worden gegeven in een gymzaal en bestaan uit steeds wisselende en gevarieerde oefeningen waarbij soepelheid, spierkracht en uithoudingsvermogen centraal staan. Met kleine materialen kan iedereen op een eigen niveau meedoen. Het is als het ware gymnastiek in een modern jasje…
Onze ervaren trainer/coach Andrew McGovern ontmoet u graag in Oegstgeest.
Twijfelt u of het iets voor u is? Het is ook mogelijk eerst een proefles mee te doen.

Kledingadvies: comfortabele sportkleding en makkelijk schoeisel
Data en tijd: dinsdag 7 juni t/m 26 juli om 16.30 uur
Locatie: Leo Kanner gymzaal, Hazenboslaan 101, Oegstgeest

Ballet op leeftijd (fysio ballet)

Voor iedereen vanaf vijftig jaar is deze activiteit een speelse, grappige, maar ook nuttige manier om op basis van klassiek ballet de vitaliteit te verbeteren. Denk aan spierkracht, balans, conditie, wendbaarheid en stevig staan.
Voor deze activiteit is het nodig dat je zelfstandig de balans kunt bewaren. Onze trainer Rosemarie Onvlee is fysiotherapeute voor ouderen, en laat u op een leuke en veilige manier ballet gebruiken voor uw fitheid. Er is ook de nodige aandacht voor kennis over het lichaam.

Kledingadvies: gemakkelijk zittende kleding waarmee vrij kan worden bewogen. We bewegen op zachte schoentjes of sokken, géén (sport)schoenen.
Data en tijd: woensdag 8 juni t/m 3 augustus om 10.30 uur (één les schuift op)
Locatie: Haeswijkflat, President Kennedylaan 141, Oegstgeest

Hiphop dansles

Hiphop is een ritmische en hippe dansvorm op moderne muziek. Op een frisse en leuke manier is er aandacht voor de eigen conditie, bewegelijkheid en balans. Losse bewegingen wisselen af met strakke danspassen die horen bij het ritme van de muziek.
Deze hiphopactiviteit is er voor echte beginners op leeftijd. Iedereen kan meedoen op een eigen niveau. Plezier, sociaal contact en lekker in beweging zijn, is hierbij het belangrijkste.
Onze trainer Lisa Schutijser is een geschoolde en ervaren danslerares die op een betrokken en grappige manier de groep motiveert en meeneemt in het ritmisch bewegen.

Kledingadvies: kleding waar comfortabel in kan worden bewogen en dansbaar schoeisel
Data en tijd: donderdag 9 juni t/m 28 juli om 10.30 uur
Locatie: Haeswijkflat, President Kennedylaan 141, Oegstgeest

Stevig in balans

Deze serie oefeningen is vooral gericht op de balans. Met de principes van Aikido als uitgangspunt gaat het hier om stevig te staan en niet bang te zijn om te vallen. En als dat toch gebeurt, weet u hoe veilig te vallen met een zo klein mogelijke kans om u te verwonden. Uw levensenergie optimaal inzetten om stevig te staan, soepel en fit te zijn. Samen met anderen veilig oefenen op een dikke mat is leuk en gezellig.
Onze docenten Hans de Groot en Margot Kalse zijn professioneel Aikido leraar en zangpedagoge. Ze geven al jaren les aan jong en oud, met veel ervaring rond veiligheid en het leren vertrouwen op de eigen kracht.

Kledingadvies: kleding om comfortabel te kunnen bewegen en makkelijk schoeisel
Data en tijd: deze lessen starten na de zomervakantie; data en tijd volgen nog
Locatie: nader te bepalen