Bewegen in Oegstgeest

Activiteiten met aandacht voor ieders mogelijkheden

Bewegen is gezond, het is nodig en nuttig. Dat weten we allemaal. Maar waar vind je een activiteit die goed te doen en ook nog eens leuk is.
Radius is in juni weer gestart met verschillende sportieve activiteiten, speciaal voor de mensen die (weer) fit willen worden en blijven. Activiteiten die met aandacht en voorzichtigheid rekening houden met de eigen mogelijkheden.

Vanaf half september is een nieuwe reeks lessen gestart in Oegstgeest. Deze loopt t/m december dit jaar. Aansluitend start in januari 2023 weer een nieuwe reeks. Tussentijds instappen is mogelijk.

Sporten en bewegen is goed voor de lichamelijke en mentale gezondheid. Wil je je inschrijven voor de lessen die zijn gestart vanaf half september? Je kunt het inschrijfformulier hieronder downloaden. Bellen voor een formulier is ook mogelijk.

Het is spannend om iets nieuws te gaan doen. Zijn er nog twijfels en vragen? Je bent van harte welkom gratis een proefles mee te doen of eerst even te komen kijken.

Bel of mail Radius, tel.: 071 707 42 00, e-mail: info@radiuswelzijn.nl

Tarieven

De kosten per reeks per beweegactiviteit bestaande uit twaalf lessen zijn 72,-. Bij tussentijds instappen worden de resterende lessen berekend.
Je betaalt geen inschrijfkosten.

Nieuw: Fit-In

  • Wil je een afwisselend sportprogramma?
  • Ben je niet in staat om elke week op een vast tijdstip te sporten?
  • Of wil je graag ontdekken welke sport het beste bij je past?

Maandag

Indoor actief (nog niet gestart, locatie en tijd n.t.b.)
-

Woensdag

Fysioballet, Haeswijkflat, Pres. Kennedylaan 141
10.30 - 11.30

Donderdag

Hiphop dansles, Haeswijkflat, Pres. Kennedylaan 141
10.30 - 11.30

Vrijdag

Outdoor bootcamp (nog niet gestart), ASC, Abtspoelweg 21
10.30 - 11.30
Walking football (nog niet gestart), ASC, Abtspoelweg 21
10.30 - 11.30
Stevig in balans, Poelweijde gymzaal, Lange Voort 261
15.15 - 16.15

Fysioballet

Voor iedereen vanaf vijftig jaar is deze activiteit een speelse, grappige, maar ook nuttige manier om op basis van klassiek ballet de vitaliteit te verbeteren. Denk aan spierkracht, balans, conditie, wendbaarheid en stevig staan.
Voor deze activiteit is het nodig dat je zelfstandig de balans kunt bewaren. Onze trainer Rosemarie Onvlee is fysiotherapeute voor ouderen, en laat u op een leuke en veilige manier ballet gebruiken voor uw fitheid. Er is ook de nodige aandacht voor kennis over het lichaam.

Kledingadvies: gemakkelijk zittende kleding waarmee vrij kan worden bewogen. We bewegen op zachte schoentjes of sokken, géén (sport)schoenen.
Data en tijd: vanaf woensdag 14 september wekelijks om 10.30 uur
Locatie: Haeswijkflat, President Kennedylaan 141, Oegstgeest

Hiphop dansles

Hiphop is een ritmische en hippe dansvorm op moderne muziek. Op een frisse en leuke manier is er aandacht voor de eigen conditie, bewegelijkheid en balans. Losse bewegingen wisselen af met strakke danspassen die horen bij het ritme van de muziek.
Deze hiphopactiviteit is er voor echte beginners op leeftijd. Iedereen kan meedoen op een eigen niveau. Plezier, sociaal contact en lekker in beweging zijn, is hierbij het belangrijkste.
Onze trainer Lisa Schutijser is een geschoolde en ervaren danslerares die op een betrokken en grappige manier de groep motiveert en meeneemt in het ritmisch bewegen.

Kledingadvies: kleding waar comfortabel in kan worden bewogen en dansbaar schoeisel
Data en tijd: vanaf donderdag 15 september wekelijks om 10.30 uur
Locatie: Haeswijkflat, President Kennedylaan 141, Oegstgeest

Stevig in balans

Deze valpreventieles is gebaseerd op de principes van de verdedigingssport Aikido. De les houdt zich vooral bezig met balans: het steviger in je kracht staan, angst om te vallen verminderen en onder begeleiding samen veilig leren vallen m.b.v. een dikke mat.
De les staat onder leiding van professioneel Aikido-leraar Hans de Groot. Hij geeft al jaren les aan jong en oud, met veel ervaring rond veiligheid en het leren vertrouwen op de eigen kracht.

Kledingadvies: kleding om comfortabel te kunnen bewegen en makkelijk schoeisel
Data en tijd: vanaf vrijdag 16 september wekelijks om 15.15 uur
Locatie: Poelweijde gymzaal (Montessorischool), Lange Voort 261, Oegstgeest

Indoor actief: gymnastiek in een modern jasje

(startdatum nog onbekend, aanmelden is mogelijk)

Wilt u fit en vitaal de dagelijkse activiteiten kunnen blijven doen? De lessen ‘indoor actief’ helpen u hierbij! Het is ook leuk om samen met anderen actief bezig te zijn.

De lessen zullen worden gegeven in een gymzaal en bestaan uit steeds wisselende en gevarieerde oefeningen waarbij soepelheid, spierkracht en uithoudingsvermogen centraal staan. Met kleine materialen kan iedereen op een eigen niveau meedoen. Het is als het ware gymnastiek/MBvO (Meer Bewegen voor Ouderen) in een modern jasje…

Kledingadvies: comfortabele sportkleding en makkelijk schoeisel
Data en tijd: start indien er voldoende deelnemers zijn, aanmelden is wel mogelijk
Locatie: Poelweijde gymzaal (Montessorischool), Lange Voort 261, Oegstgeest

Outdoor bootcamp

(startdatum nog onbekend, aanmelden is mogelijk)

Deze activiteit is voor eenieder die graag buiten actief bezig is. Outdoor bootcamp is de buitenversie van de indoor actief lessen. Door middel van een circuit wordt er op een speelse wijze bewogen. De les bestaat uit steeds wisselende en gevarieerde oefeningen waarbij spierkracht en uithoudingsvermogen centraal staan. In samenwerking met fysiotherapiepraktijk Doortast zal een fysiotherapeut deze outdoor bootcamp helemaal passend maken aan het niveau van de deelnemers.
Na de les kan er koffie of thee worden gedronken in het ASC-clubhuis samen met de walking football sportgroep.

Kledingadvies: (buiten)sportschoenen, comfortabele sportkleding
Data en tijd: vanaf vrijdag 23 september wekelijks om 10.30 uur, vanaf 10.00 uur inloop voor o.a. omkleden
Locatie: ASC, Abtspoelweg 21, Oegstgeest

Walking football

(startdatum nog onbekend, aanmelden is mogelijk)

Voor de voetballers en/of teamspelers is er nu ook walking football, een variant op voetbal, de meest populaire balsport in Nederland. Het spel wordt op een half veld gespeeld met twee teams van zes personen, met de gouden regel niet te mogen rennen.
De les is uitermate geschikt voor teamspelers en mensen met een affiniteit met balsport. Clubtrainer Nanno Benninga zal een training verzorgen waarbij op speelse manier het walking football principe wordt geïntroduceerd. Hierop volgend zal er een partij worden gespeeld.
Na de les kan er koffie of thee worden gedronken in het ASC-clubhuis samen met de outdoor bootcamp sportgroep.

Kledingadvies: voetbalschoenen of (buiten)sportschoenen, comfortabele sportkleding
Data en tijd: vanaf vrijdag 23 september wekelijks om 10.30 uur, vanaf 10.00 uur inloop voor o.a. omkleden
Locatie: ASC, Abtspoelweg 21, Oegstgeest