Aanbod

Geheugensteun 2014 wijst de weg in Leiden

Er zijn steeds meer mensen met geheugenproblemen in Nederland. Het beleid is erop gericht om deze mensen zo lang mogelijk thuis te laten wonen. Dat kan alleen met de juiste hulp. Voor Leiden is er nu een informatiekaart ontwikkeld, de Geheugensteun. Hierop staat precies wie welke hulp biedt in welke situatie.

De Geheugensteun is ontwikkeld door Radius, met hulp van de gemeente Leiden en Transmuralis, het samenwerkingsverband van zorgorganisaties in Zuid-Holland Noord. Het ontwikkelen van deze Geheugensteun was niet eenvoudig, door alle veranderingen die plaatsvinden in de wereld van zorg en welzijn. Om die reden zal de papieren versie snel achterhaald zijn en staat een actuele versie van de Geheugensteun op de website van Radius en Transmuralis.

Over dementie
Hoeveel hulp mensen met geheugenproblemen ook kunnen krijgen, de belangrijkste tip voor wie zich hierover zorgen maakt blijft: informeer de huisarts. Daarnaast geldt dat dementie niet is te voorkomen, maar soms wel kan worden uitgesteld door een gezonde leefstijl. Dat betekent voldoende bewegen, het sociale netwerk op peil houden, actief zijn in de samenleving en gezond eten en drinken. Wie op zoek is naar hulp over geheugenproblemen, - voor zichzelf of een naaste - kijkt op de Geheugensteun.

Heeft u geen internet, dan vindt u de Geheugensteun op locaties van Radius.

Hieronder vindt u de meeste recente Geheugensteun.


U vindt hier ook een informatief filmpje ‘herken de voortekenen van dementie: http://www.youtube.com/v/kWzJJvp_7yQ&hl=nb_NO&fs=1&

 
Geheugensteun 2014
Downloaden

Alzheimer Café Leiden e.o.

Het Alzheimer Café is vrij toegankelijk voor mensen met dementie, partners, familie, zorgverleners en andere belangstellenden. 

U bent van harte welkom!

 

Wanneer

Het Alzheimer Café vindt elke tweede donderdag van de maand plaats.

Het café is gesloten in de maanden juli en augustus.

 

Locatie:     SBO De Vlieger, Boerhaavelaan 298, 2334 EZ Leiden

Toegang:  vrij
Tijd:           tussen 19:30 uur en 21:00 uur

Inloop:      vanaf 19:00 uur

 

 

Meer informatie

Wanneer u op onderstaande link klikt, wordt u het jaarprogramma en de site van het Alzheimer Café Leiden e.o. zichtbaar.

 

Jaarprogramma Alzheimer Café Leiden e.o.

 

 

Contact

Hoofdkantoor

Tel. 071 707 42 00
Hooglandse Kerkgracht 32
2312 HV Leiden
Tel. 071 707 42 00
Fax: 071 707 42 80
info@radiuswelzijn.nl
werkdagen: 8:30-17:00

neem direct contact op

Alle locaties in Leiden

Alle locaties in Oegstgeest

Klik hier
Klik hier
 
Tafeltje Dek Je Leiden - Maaltijdservice Leiden - Maaltijden leiden - Kant-en-klaar maaltijd Leiden - Thuisbezorgen maaltijd Leiden - Maaltijden bezorgen Leiden - Maaltijden voor ouderen Leiden - Maaltijden aan huis Leiden - Koelvers maaltijden