Aanbod

Welzijnsbezoek

Bent u ouder dan 75 jaar en hebt u nooit de stap gewaagd ergens informatie of hulp te vragen?

Misschien omdat u de weg niet weet, misschien omdat u denkt dat uw probleem niet groot genoeg is of omdat u niet durft?

Wat houdt zo'n bezoek in?

Een deskundige (daartoe opgeleide) vrijwilliger met geheimhoudingsplicht komt bij u langs. Aan de hand van een overzichtelijke vragenlijst spoort hij/zij samen met u de knelpunten op het gebied van wonen, welzijn en zorg op.

Welke onderwerpen?

De vragenlijst gaat over gezondheid, wonen, financiën, hulp- en dienstverlening, tijdsbesteding en contacten.

En dan?

Indien u dat wenst, kan de vrijwilliger een beroepskracht van Radius

inschakelen, om zaken die voor u een probleem vormen te helpen oplossen.

Meer weten?

U hoeft alleen maar met Radius te bellen, dan zullen wij u nader informeren.

 

Leiden: 071 707 42 00

E-mail: info@radiuswelzijn.nl

 

Oegstgeest: 071 707 42 60

E-mail: oegstgeest@radiuswelzijn.nl

 

Rapportage van de welzijnsbezoeken (signalerende huisbezoeken) in Leiden over de periode 2004-2008

Hieronder vindt u de rapportage van de welzijnsbezoeken die gedaan zijn tussen 2004-2008. Stichting Radius doet sinds 1994 dit soort bezoeken bij zelfstandig wonende ouderen boven de 75 jaar. Dit kan Radius alleen doen dankzij de inzet van vrijwilligers.

Deze rapportage is geschreven door Anneke Fijen (studente HBO Toegepaste Psychologie), in het kader van haar stage bij Stichting Radius. De stage-opdracht is uitgevoerd onder begeleiding en verantwoording van Gisèle Snelder, adjunct-directeur. Radius wilde graag de verzamelde informatie met betrekking tot de welzijnsbezoeken inzichtelijk maken voor betrokkenen en andere geïnteresseerden. Hiertoe gaf zij de stagiaire de opdracht deze rapportage te schrijven. Behalve dat de rapportage waardevolle informatie bevat die voor nu interessant is, kan deze in de toekomst vergeleken worden met meer recente gegevens. Zo krijgt men een beter beeld van de bezoeken en ontwikkelingen door de jaren heen.

Eens in de vier jaar krijgt iedere 75-plusser in Leiden de mogelijkheid om deel te nemen aan een welzijnsbezoek. Dit wordt per wijk uitgevoerd en na 4 á 5 jaar is heel Leiden 'rond' geweest. De rapportages belopen dus 4 á 5 jaar, gerekend over de hele stad.
Omdat in het algemeen wijkgericht werken steeds meer de wens en de realiteit is en er allerhande buurtprofielen gemaakt worden, zal de rapportage over de jaren 2009-2013, per wijk worden opgesteld. De informatie uit de welzijnsbezoeken per wijk kunnen van dienst zijn bij het wijkgericht werken.
 
Rapport Welzijnsbezoek 2004 2008
Downloaden
 

Contact

Hoofdkantoor

Tel. 071 707 42 00
Hooglandse Kerkgracht 32
2312 HV Leiden
Tel. 071 707 42 00
Fax: 071 707 42 80
info@radiuswelzijn.nl
werkdagen: 8:30-17:00

neem direct contact op

Alle locaties in Leiden

Alle locaties in Oegstgeest

Klik hier
Klik hier
 
Tafeltje Dek Je Leiden - Maaltijdservice Leiden - Maaltijden leiden - Kant-en-klaar maaltijd Leiden - Thuisbezorgen maaltijd Leiden - Maaltijden bezorgen Leiden - Maaltijden voor ouderen Leiden - Maaltijden aan huis Leiden - Koelvers maaltijden