Aanbod

Dagbesteding

Wat houdt de dagbesteding in?

Samen met Stichting ActiVite biedt Radius op zes plaatsen in Leiden dagbesteding voor ouderen en mensen met een functiebeperking. De professionele dagbesteding biedt één tot vijf dagen per week extra ondersteuning in een groep en in een gezellige omgeving. Er is steeds een leuk programma en er wordt samen gegeten. Op deze manier kunt u op een prettige wijze langer thuis blijven wonen, waarbij wij de zorg voor u delen met uw eventuele mantelzorger.

Voorbeeld

Mijn schoonvader ziet heel slecht en heeft een herseninfarct gehad. Hij wil heel graag zo lang mogelijk zelfstandig in zijn aangepaste seniorenwoning blijven wonen. Hij krijgt thuiszorg en wij regelen als familie de rest.

Drie dagen per week gaat hij naar de dagbesteding. Daar doet hij veel activiteiten, waardoor hij lichamelijk en geestelijk actief blijft en gezellig onder de mensen is.


De medewerkers zijn geschoold om met mensen als mijn schoonvader om te gaan.

De dagbesteding is er voor ouderen die ondersteuning nodig hebben om het thuis zelfstandig te redden. Zij hebben matige tot zware beperkingen, weinig contacten en ondernemen nauwelijks nog activiteiten.

Indicatie

De dagbesteding wordt betaald door de gemeente Leiden in het kader van de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning). Om te kunnen deelnemen heeft u een geldige indicatie nodig van het Sociaal wijkteam. U betaalt, afhankelijk van uw inkomen, een eigen bijdrage via het CAK. Radius vraagt aan u een bijdrage voor de warme maaltijd van € 5,80 per dag. U kunt ook ervoor kiezen uw eigen maaltijd mee te nemen.

Vervoer

U kunt op eigen gelegenheid naar de dagbesteding komen. U kunt echter ook gebruik maken van de Sterbus of de rolstoelbus van de Sterbus.

Wilt u meer weten?

Voor meer informatie, of om eens een kijkje te nemen in het diensten- of wijkcentrum, kunt u met Radius bellen.

Telefoon: 071 707 42 00

E-mail: info@radiuswelzijn.nl

Downloads

Folder dagopvang 2018
 
 

Contact

Hoofdkantoor

Tel. 071 707 42 00
Hooglandse Kerkgracht 32
2312 HV Leiden
Tel. 071 707 42 00
Fax: 071 707 42 80
info@radiuswelzijn.nl
werkdagen: 8:30-17:00

neem direct contact op

Alle locaties in Leiden

Alle locaties in Oegstgeest

Aanmelden nieuwsbrief
voor vrijwilligers

 
Tafeltje Dek Je Leiden - Maaltijdservice Leiden - Maaltijden leiden - Kant-en-klaar maaltijd Leiden - Thuisbezorgen maaltijd Leiden - Maaltijden bezorgen Leiden - Maaltijden voor ouderen Leiden - Maaltijden aan huis Leiden - Koelvers maaltijden