Aanbod

De Dorpsbus

De Dorpsbus in Oegstgeest biedt met behulp van vrijwilligers aanvullend vervoer aan ouderen en mensen met een handicap, die geen of moeilijk gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer.

U kunt zowel individueel als per groep een afspraak maken. De Dorpsbus rijdt in Oegstgeest en in Leiden tot het station en het LUMC. Voorts is ook vervoer mogelijk naar verpleeghuis Mariënhaven te Warmond. U betaalt maandelijks abonnementskosten. Het abonnement is onbeperkt. Klik hier voor de actuele tarieven.

AutoMaatje Oegstgeest

De sociale vervoersdienst AutoMaatje is de oplossing voor mensen met een mobiliteitsvraag. Het is een project van Radius, ondersteund door de ANWB.

Het werkt heel simpel; iemand wil van A naar B en belt met AutoMaatje Oegstgeest. Dan wordt er een match gezocht met een vrijwillige chauffeur. De chauffeurs zijn mensen met een auto, tijd en die met plezier iets willen betekenen voor de inwoner van Oegstgeest met een vervoersvraag. De gereden kilometers worden door de 'klant' betaald aan de chauffeur. AutoMaatje is niet inzetbaar voor woon-werkverkeer en of vervoer t.b.v. onderwijs.

 

Door het verzorgen van een rit helpt de chauffeur een inwoner om mee te blijven doen aan de maatschappij. Mobiliteit is vrijheid, nietwaar? De chauffeurs hebben van te voren een aanmeldingsgesprek gehad en daarbij aangegeven wanneer ze beschikbaar zijn of wat de mogelijkheden van de auto zijn (een hoge instap heeft, of er een rolstoel of rollator meekan e.d.). ANWB AutoMaatje heeft geen vervoersplicht omdat het geen taxibedrijf is. Ook een chauffeur staat het altijd vrij om een rit al dan niet te accepteren.

Meer weten?

Bel of mail Radius voor meer informatie:

Leiden: 071 707 42 00

E-mail: info@radiuswelzijn.nl

 

Oegstgeest: 071 707 42 00

E-mail: a.vanelk@radiuswelzijn.nl

 

Contact

Hoofdkantoor

Hooglandse Kerkgracht 32
2312 HV Leiden
Tel. 071 707 42 00
Fax: 071 707 42 80
info@radiuswelzijn.nl
Receptie open: 8:30-12:30 (alleen op werkdagen)

neem direct contact op

Alle locaties in Leiden

Alle locaties in Oegstgeest

Aanmelden nieuwsbrief
voor vrijwilligers

 
Tafeltje Dek Je Leiden - Maaltijdservice Leiden - Maaltijden leiden - Kant-en-klaar maaltijd Leiden - Thuisbezorgen maaltijd Leiden - Maaltijden bezorgen Leiden - Maaltijden voor ouderen Leiden - Maaltijden aan huis Leiden - Koelvers maaltijden