Aanbod

Personenalarmering

Hoe kunt u op een eenvoudige manier veilig thuis blijven wonen? Met een alarmeringsapparaat in huis bent u verzekerd van hulp als er plotseling iets gebeurt. Bijvoorbeeld als u valt en niet meer overeind kunt komen. Een druk op de knop en u heeft verbinding met de meldcentrale.

Hoe werkt het alarmeringssysteem?

Het alarmeringsapparaat wordt aangesloten op het telefoon- en lichtnet. Het alarmeringsapparaat is op afstand te bedienen door een draagbare medaillon. Deze zender draagt u om de hals of om de pols.

 

Wanneer u op de knop van het medaillon drukt, treedt het alarmeringsapparaat in werking en ontstaat een spreek- en luisterverbinding met de meldcentrale. De meldcentrale wordt 7 dagen per week, 24 uur per dag bezet door verpleegkundigen om alarmmeldingen te ontvangen en de benodigde hulpverlening in te schakelen.

 

De meldcentrale beschikt over een aantal belangrijke (medische) gegevens van u. Wanneer alarm wordt geslagen, wordt met de centralist besproken wat er aan de hand is en welke hulpverlening noodzakelijk is. Indien dit niet mogelijk is, worden uw mantelzorgers of professionele hulpverlening ingeschakeld.

Hoe wordt de hulpverlening georganiseerd?

U beschikt over minimaal twee mantelzorgadressen in de nabije omgeving. Deze mantelzorgadressen, bijvoorbeeld buren of familie, beschikken over een huissleutel en zijn bereid om na de alarmmelding, dag en nacht, op te treden als 'eerste hulpverlener'.

 

Beschikt u niet over twee mantelzorgadressen, dan kunt u zich aanmelden bij een zorginstelling voor professionele alarmopvolging. Deze zorginstelling heeft toegang tot uw woning en wordt ingeroepen na de alarmmelding. De kosten hiervoor verschillen per zorginstelling. Als blijkt dat medische hulpverlening direct noodzakelijk is, zal de meldcentrale de hulp inroepen van de eerste hulpdienst (112) en/of politie.

De kosten

De tarieven van personenalarmering vindt u op de homepage van de website van Radius onder 'Tarieven'. Klik hier.

Meer weten?

U hoeft alleen maar met Radius te bellen, tel. 071 707 42 00 of mail naar alarmering@radiuswelzijn.nl. Dan zullen wij u nader informeren. Bijvoorbeeld over de procedure of de vergoeding die u mogelijk kunt krijgen.

 

De uitvoering van de personenalarmering geschiedt in samenwerking met

De Zorgcentrale.nl (www.dezorgcentrale.nl)

 

 

 

 

Aanvragen personenalarmering

Download onderstaande pdf voor meer informatie over het aanvragen van personenalarmering.

 

Inleveren apparaat personenalarmering

Download onderstaande pdf voor meer informatie over het inleveren van het alarmeringsapparaat en toebehoren.

 
Aanvragen personenalarmering
Downloaden
Inleveren apparaat personenalarmering
Downloaden
 

Contact

Hoofdkantoor

Tel. 071 707 42 00
Hooglandse Kerkgracht 32
2312 HV Leiden
Tel. 071 707 42 00
Fax: 071 707 42 80
info@radiuswelzijn.nl
werkdagen: 8:30-17:00

neem direct contact op

Alle locaties in Leiden

Alle locaties in Oegstgeest

Aanmelden nieuwsbrief
voor vrijwilligers

 
Tafeltje Dek Je Leiden - Maaltijdservice Leiden - Maaltijden leiden - Kant-en-klaar maaltijd Leiden - Thuisbezorgen maaltijd Leiden - Maaltijden bezorgen Leiden - Maaltijden voor ouderen Leiden - Maaltijden aan huis Leiden - Koelvers maaltijden