Aanbod

Radius versterkt het levensplezier, vooral bij het ouder worden, ook als het (even) niet vanzelf gaat

Radius is een welzijnsorganisatie die in Leiden en Oegstgeest zorg wil dragen voor het versterken van de zelfstandigheid van ouderen en mensen met een handicap. Ook wil zij een bijdrage leveren aan het verlichten van de taak van verzorgende partners, familieleden en vrienden van ouderen en mensen met een handicap.


Voor het organiseren van de vele diensten en activiteiten van Radius kan een beroep gedaan worden op bijna 700 vrijwilligers.


Veel ouderen, chronisch zieken en mensen met een handicap in Leiden, Oegstgeest en een aantal omliggende gemeenten maken gebruik van één of meer diensten van Radius.

U vindt op deze website informatie over deze diensten, activiteiten, hoe Radius is georganiseerd, nieuwsberichten en nog veel meer.

Wilt u na het bekijken van de website meer weten over Radius, dan kunt u op werkdagen contact opnemen via de receptie: 07 707 42 00 of stuur een e-mail: info@radiuswelzijn.nl


Foto homepage: Simon Duindam, Leidse Amateur Fotografen Vereniging (www.lafv.nl)

 

 

Radius kwartaalboekje wordt vervangen door Wijkprogramma's Een Goede Buur

Op 16 april is het eerste Wijkprogramma Een Goede Buur in de Merenwijk verschenen. Deze wijkprogramma's vervangen de kwartaalboekjes.

Radius en Libertas Leiden zijn een nauwe samenwerking aangegaan. U gaat hier in 2019 nog veel van merken. Ons samenwerkingsverband heet 'Een Goede Buur' en onder die naam zullen wij wijkgericht gaan werken. Dat wil zeggen: we sluiten aan bij de gebieden van de sociale wijkteams, waarin onze collega's - sociaal werkers/ ouderenadviseurs van Radius - al drie jaar samenwerken met Libertas Leiden, Kwadraad, MEE en de gemeente Leiden.


In Oegstgeest speelt deze ontwikkeling niet. In elke gemeente gebeuren andere dingen. In onze toekomstige publicaties in Oegstgeest zullen we juist meer aandacht besteden aan wat voor ouderen van Oegstgeest van belang is. Deze nieuwe publicaties zullen in de loop van 2019 verschijnen, naast onze vertrouwde jaargids Radius Contact.


OOK VOOR U, ZOVEEL LEUKE ACTIVITEITEN DEZE ZOMER IN DE BUURT!
Terug naar Leiden. In de Merenwijk is op 16 april het eerste Wijkprogramma Een Goede Buur verschenen. In bijna alle wijken in Leiden zijn de afgelopen periode Wijkprogramma's aan het verschijnen, zie hieronder. In deze publicaties kunt u alle activiteiten en het cursusaanbod in de wijk vinden. Want het maakt niet uit of het een feestje is bij Radius of Libertas Leiden, of misschien wel in een speeltuin of bij de bibliotheek. Het is altijd prettig om te weten wat er allemaal te doen is.

Bij de locaties van Radius en Libertas Leiden, maar ook bij bibliotheken kunt u deze wijkprogramma's ophalen en u kunt ze ook downloaden van onze website of die van Een Goede Buur: www.eengoedebuur.nl .


Voor wie thuis is op het internet is het daarnaast goed om te weten dat al onze activiteiten (en die van andere organisaties) staan vermeld op www.leiden.buurbook.nl.


Radius gaat als organisatie dus vrolijk verder, waarbij we steeds meer samen optrekken met andere organisaties. Ook in 2019 zijn we weer actief voor ouderen in Leiden en Oegstgeest.


Met vriendelijke groet,
Mariannne Andree Wiltens
teamleider welzijnsactiviteiten Radius

 
Wijkprogramma Merenwijk juli-sept. 2019
Downloaden
Wijkprogramma Noord juli-sept. 2019
Downloaden
Wijkprogramma Mors mei-aug. 2019
Downloaden
Wijkprogramma Stevenshof mei-aug. 2019
Downloaden

Vervolg wijkprogramma's

 
Wijkprogramma Roodenburg aug.-sept. 2019
Downloaden

Actueel

Odensehuis Leo zoekt dringend vrijwilligers!

Ben je op zoek naar zinvol en ook bijzonder vrijwilligerswerk? Lees dan verder. Lees verder


Een Goede Buur Wijkprogramma Roodenburg augustus en september

Wat is er in deze periode in de wijk te doen? In dit wijkprogramma vindt u een selectie van activiteiten.
Lees verderMeer nieuws

 

Contact

Hoofdkantoor

Tel. 071 707 42 00
Hooglandse Kerkgracht 32
2312 HV Leiden
Tel. 071 707 42 00
Fax: 071 707 42 80
info@radiuswelzijn.nl
werkdagen: 8:30-17:00

neem direct contact op

Alle locaties in Leiden

Alle locaties in Oegstgeest

Klik hier
Klik hier

Aanmelden nieuwsbrief
voor vrijwilligers

 
Tafeltje Dek Je Leiden - Maaltijdservice Leiden - Maaltijden leiden - Kant-en-klaar maaltijd Leiden - Thuisbezorgen maaltijd Leiden - Maaltijden bezorgen Leiden - Maaltijden voor ouderen Leiden - Maaltijden aan huis Leiden - Koelvers maaltijden