Aanbod

Samen wandelen in Leiden

Vitaal ouder worden

Ouder worden we allemaal. Regelmatig in beweging zijn helpt bij het realiseren van een gezonde oude dag. Talloze fysieke en mentale klachten kunnen voorkomen worden. Wandelen is een goede manier om gezond en gelukkig te blijven.

 

Persoonlijk contact

Leven doet u niet alleen; daar horen anderen bij. Wandelen is een mooie gelegenheid voor sociaal contact. Wanneer u dat wilt kunt u op informele manier met elkaar in gesprek gaan. Gezelligheid en ontspanning staan voorop.

 

Een wandeling naar elke behoefte

Veel mensen weten dit niet, maar er zijn in Leiden veel verschillende soorten wandelingen te vinden. Niet iedereen heeft dezelfde wensen en voor sommige mensen is het vinden van een passende wandelgroep niet makkelijk. Wij helpen u daar bij!

 

Er is voor ieder wat wils. Nieuwe mensen ontmoeten, of een persoonlijk wandelmaatje? Wandelen in de buurt, of in een natuurgebied? Bent u slecht ter been, of wandelt u graag op rap tempo? Er zijn meer mogelijkheden dan u denkt.

 

Hoe vind ik een passende wandeling?


  • via De Beweegwinkel

U kunt contact opnemen met De Beweegwinkel om u te laten informeren over alles op het gebied van beweging in Leiden. Hiervoor belt u 071-707 42 00 of stuurt u een e-mail naar beweegwinkel@radiuswelzijn.nl.

Met een medewerker van de Beweegwinkel kunt u bespreken wat u leuk vindt en wat juist helemaal niet. Ook komt aan de orde of u beperkingen heeft waarmee rekening gehouden moet worden. Alles wordt vertrouwelijk behandeld.

De medewerker gaat daarna met u op zoek naar een wandelgroep die bij u past of een wandelmaatje. Er zijn geen kosten verbonden aan de diensten van De Beweegwinkel.

 

  • via Een Goede Buur

In het buurthuis zijn er veel mogelijkheden. Van kaarten tot eten tot wandelen. Neem ook een kijkje bij de buurthuizen in andere wijken: www.eengoedebuur.nl

 

  • via BUUV (wandelen met een maatje)

De online buurtmarktplaats van Leiden, waar vraag en aanbod elkaar vinden. Iedereen kan een bericht plaatsen op de website of reageren op oproepen van anderen. Bij BUUV gaat het om dingen die buurtbewoners eenvoudig voor elkaar kunnen doen, zonder dat daar direct iets tegenover staat. Zie: www.leiden.buuv.nu

 

 

Een aantal voorbeelden van wandelmogelijkheden:

Gezond natuur wandelen

"Lekker in de ochtend gaan wandelen vanaf het Museum Volkenkunde naar een mooi stukje groen. En na afloop een lekker kopje koffie gedronken. Leuke mensen leren kennen... waarom ook niet hè?!"

Zie: www.gezondnatuurwandelen.nl

 

Rollatorwandelingen (zomer 2020)

In de zomermaanden van 2020 wordt er 12x gewandeld in een geschikt stukje natuur in de regio Leiden (maandagen van 13.30 tot 15.30 uur). Deelnemers worden opgehaald en thuisgebracht met een busje en onderweg wordt een lange koffiepauze gehouden. Er zijn vrijwilligers als begeleiding en er wordt een rolstoel meegenomen. Totale kosten voor 12 wandelingen is 40 euro. Zie: www.rollatorloop.nl 

 

Wandelen op dinsdag

Voor liefhebbers van wandelingen zijn er in de maanden van januari tot begin april, twee of drie keer per maand wandelingen van ca. 10 km. De data in het eerste kwartaal zijn dinsdag 7 en 21 januari, 11 en 25 februari, 10 en 24 maart. Start van de wandelingen is om 10.00 uur. We vertrekken meestal bij Het Huis van de Buurt De Kooi, Driftstraat 49 te Leiden. Een enkele keer wordt er gestart bij het station Leiden Centraal.

Deelnemers aan de wandelingen ontvangen, mits zij in het bezit zijn van een mailadres, van elke wandeling een verslag waarin ook de startplaats van de volgende wandeling staat vermeld. Aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie, tel. 071-522 19 36. Kosten: geen

 

Wandelgroep voor vrouwen, maandag 9.00 - 10.00 uur

Huis van de Buurt Het Gebouw Arubapad 2
Vertrek vanaf Het Gebouw, deelname is gratis.

De wandelgroep voor vrouwen is een activiteit van GoNoord! Bekijk de actuele agenda op http://www.gonoord.nl/ en voor aanmelden voor de nieuwsbrief. Aanmelden via info@gonoord.nl.

 

Roodenburger wandelgroep, donderdag (eens in de twee weken) 10.00 uur

V.V. Roodenburg Noorderpark, Pieter Bothstraat 27

De Roodenburg wandelgroep organiseert eens in de twee weken op donderdagmorgen een wandeling. De afstand is 10 kilometer en meestal wordt er gestart vanuit het clubgebouw. Tijdens de wandeling wordt er ergens koffie gedronken. U dient een redelijke conditie te hebben en wandelt mee voor eigen risico. Op de website staan de data van de wandelingen gepland, www.lvroodenburg.nl Kosten: geen

 

 

 

Contact

Hoofdkantoor

Tel. 071 707 42 00
Hooglandse Kerkgracht 32
2312 HV Leiden
Tel. 071 707 42 00
Fax: 071 707 42 80
info@radiuswelzijn.nl
werkdagen: 8:30-17:00

neem direct contact op

Alle locaties in Leiden

Alle locaties in Oegstgeest

Aanmelden nieuwsbrief
voor vrijwilligers

 
Tafeltje Dek Je Leiden - Maaltijdservice Leiden - Maaltijden leiden - Kant-en-klaar maaltijd Leiden - Thuisbezorgen maaltijd Leiden - Maaltijden bezorgen Leiden - Maaltijden voor ouderen Leiden - Maaltijden aan huis Leiden - Koelvers maaltijden